Přejídání může být důsledkem stresu, nudy, spěchu, chuti i zlozvyku dát si něco dobrého k celovečernímu filmu. Nemáte tak silnou vůli, abyste tomu odolali? Zkuste touhu něco jíst překonat jinak. Fitness odborník radí, jak si udržet žaludek plný, aniž byste chodili každou chvíli do lednice.

Vyhněte se neustálému přejídání pomocí 5 triků, o kterých se můžete více dozvědět z tohoto videa:

Zdroj: Youtube

Sladkosti zanechte v obchodě

Nemáte silnou vůli, která by vás před přejídáním ochránila? Napište si nákupní seznam dřív, než se vydáte do obchodu. Poté se ho stačí držet a nenechat se zlákat žádnými zlevněnými sladkostmi či slanými pochoutkami. Pokud v obchodě odoláte, doma vás už nic nebude lákat - a ještě na tom ušetříte.

Pravidelná a vyvážená strava

Základem každého jídelníčku by měla být pravidelnost. Pokud budete jíst každé 3 hodiny menší porce, nebudete ani hladovět, ani se přejídat. U jídla nikam nespěchejte, soustřeďte se pouze na něj a na nic jiného. Dodržováním pravidelného stravování se nebudete muset bát žádného přejídání!

Zakažte si uždibování

Jedním z nejčastějších příčin přejídání je neustálé uždibování. Žádné potraviny nejsou zakázané, avšak měli byste vědět, že jejich konzumace je omezena pouze určitým denním množstvím. Jestliže máte na stole koláč, který vypadá lákavě, ukrojte si kousek a s klidem si ho vychutnávejte. Pokud ho ale budete neustále uždibovat, můžete daného koláče sníst mnohem víc s efektem neuspokojené chuti.

Během jídla se nepije

Možná jste už někdy zaslechli, že byste během jídla neměli nic pít. Tuto radu byste rozhodně neměli podceňovat. Pití při jídle má za následek rozřeďování enzymů, které slouží k rozkládání potravy. Kvůli tomu se mnohdy přejídáte, aniž byste si to vůbec uvědomovali. Napijte se proto pořádně alespoň 20 minut před jídlem a po jídle až za 30-60 minut.

Vytvořte si nové návyky

Nekontrolovatelně mlsáte z nudy? Pokud se v tom vidíte, máme pro vás hned dvě možná řešení! Namísto neustálého šmejdění v kuchyni si vymyslete zábavnější aktivitu. Jděte se projít, čtěte si nebo se věnujte svým koníčkům. Druhá možnost mlsání schvaluje, ale pouze na zdravý způsob. Sladké pochutinky nahraďte ovocem a zeleninou, slané zase ořechy či semínky.

Související články

Zdroje: novinky.cz, aktin.cz, eshop.alfafit.cz