Sundat za dva týdny 5 kilogramů, to je úspěch. Můžete to dokázat i vy, pokud vsadíte na vejce. Dodají tělu potřebné vitamíny a živiny a nebudete díky nim pociťovat ani hlad. Dokážou vás zasytit, nastartují váš metabolismus a budou vám chutnat. Můžete je totiž zajímavým způsobem kombinovat způsobů. Nesmíte ale zároveň zapomínat na dodržování pitného režimu.

První týden vaječné diety

Den 1.

K snídani si připravte 2 vařená vejce, 2 pomeranče a k pití jeden hrneček mléka, pochopitelně nízkotučného. K obědu si dejte vařené kuřecí maso o hmotnosti 60 g a přidejte jeden bílý jogurt. K večeři znovu 1 vařené vejce, kousek vařeného kuřecího masa, cca 150 g a jako dezert jeden pomeranč.

Den 2.

Snídaně pro druhý den bude složená z 2 vařených vajec a jako nápoj si připravte citronovou šťávu. Na oběd si dopřejte jakýkoli druh pečené ryby v množství 200 g. Grapefruit bude vaším dezertem. Na večeři si přichystejte 3 vejce vařená natvrdo.

Den 3.

Na snídani budou opět 2 natvrdo vařená vejce a k nim vlažná voda se šťávou z citronu. K obědu si pochutnejte na 100 g vařeného hovězího masa a přidejte grapefruit. Večeře bude sestávat ze 3 vajec vařených natvrdo.

Den 4.

Snídani budou tvořit míchaná vejce připravená na cibulce, zdobená čerstvou naťovou petrželí. Kdo má rád, může přidat kopr. Oběd připravte z 15 g lehkého salátu z kuřecího masa. Večeři tvoří 2 pomeranče a 1 vejce natvrdo.

Den 5.

K snídani přidejte tentokrát k dvěma vařeným vajíčkům ještě dvě mrkve. Vylepšete si snídani lžíci zakysané smetany. Na oběd si můžete dát opět dvě mrkve a skleničku čerstvého pomerančového džusu. K večeři si připravte 200 g vařené ryby a 1 natvrdo vařené vejce.

Den 6.

Snídaně tentokrát sestává z 50 g nízkotučného jogurtu a čerstvé pomerančové šťávy. Oběd se skládá ze 2 grapefruitů a 2 vařených vajec. Večeře – jedna sklenice vody.

Den 7.

K snídani snězte půlku grapefruitu a vařená vejce. Na oběd si dopřejte 150 g hovězího masa ve vařené úpravě a k tomu pomeranč. Na večeři si budete muset vystačit se sklenicí vody.

Druhý týden vaječné diety

8. den

Snídaně: 2 ks vařeného vejce, 1 kus libovolného ovoce. Oběd: hlávkový salát s kuřecím masem. Večeře: 1 pomeranč, hlávkový salát a 2 ks vařených vajec.

9. den

Snídaně: 2 ks vařeného vejce, libovolné ovoce - 1 ks. Oběd: 2 ks vařených vajec a vařená zelenina. Večeře: grilovaná ryba a salát.

10. den

Snídaně: 2 ks vařeného vejce, 1 kus libovolného ovoce. Oběd: kuře a salát. Večeře: 2 ks vařených vajec, salát a pomeranč.

11. den

Snídaně: 2 ks vařeného vejce, 1 kus libovolného ovoce. Oběd: vařená zelenina a 2 vařená vejce. Večeře: grilované kuře a salát.

12. den

Snídaně: 2 ks vařeného vejce, 1 kus libovolného ovoce. Oběd: tuňák a salát. Večeře: 2 ks vařených vajec, salát.

13. den

Snídaně: 2 ks vařeného vejce, 1 kus libovolného ovoce. Oběd: salát a kuře. Večeře: jeden kus vámi preferovaného ovoce.

14. den

Snídaně: 2 ks vařeného vejce, 1 kus libovolného ovoce. Oběd a večeře v jednom: grilované kuře a zelenina.

Volbu diety musí každý člověk zvážit podle svého zdravotního stavu. Například ti lidé, kteří mají problém s cholesterolem, by se měli poohlédnout po jiné dietě.