Beran

První květnová dekáda bude pro Berany nejlepší, pokud jde o aktivity, při nichž potřebují trpělivost. Uprostřed měsíce můžete mít problém definovat, co je pro vás v životě největším potěšením. Závěr měsíce bude zase příhodný pro komunikační aktivity a navazování vztahů. Po celý květen rozvíjejte diplomacii.

Druhá dekáda bude důležitá pro lásku: Pokud vašemu vztahu hrozí rozchod, mohl by přijít právě v tomto období. Jste náchylní i k nevěře. Pokud vše překonáte, mohli byste se na konci května o všem domluvit.

Ohledně majetku a finančních záležitostí se pokuste využít energií v úvodu měsíce, protože poté budou následovat lenivé dny. Vyhýbejte se flirtování na pracovišti - mohlo zvrtnout. Ke konci měsíce budete dobří v prezentování.

V oblasti zdraví nezapomínejte na pitný režim, a to i proto, že máte zvýšené dispozice k problémům s ledvinami. Vyhýbejte se prochladnutí.

Býk

První dvě květnové dekády budou šťastným obdobím, ale nic nepodceňte. Kde zaváháte, mohl by přijít trest. Uprostřed měsíce budete čelit nečekaným událostem, a závěr května byste měli využít ke kontaktům s přáteli a vzdělávání.

Partnerské záležitosti můžou v květnu dynamické a mohlo by díky tomu dojít k oživení vztahu. Nejdůležitější je udržet klidnou a dostatečnou vzájemnou komunikaci. Nejrizikovější je v tomto směru druhá květnová dekáda.

V pracovních záležitostech budete aktivně vyhledávat zábavné činnosti a povinnosti budou až na druhém místě. To se nejvíce projeví uprostřed měsíce, takže si dejte pozor, abyste více pracovali a méně povídali.

Najděte v životě vyváženost, která se příznivě odrazí na zdraví. Můžete se potýkat bolestmi hlavy, jejichž příčinou může být prochladnutí.

Blíženci

Nejlepším obdobím bude poslední květnová dekáda, ale na začátku měsíce si dejte pozor na podvody. Budete plni nadšení a energie, proto byste se měli na začátku měsíce soustředit spíše na stabilnější věci ve vašem životě. V polovině máje budete vyhledávat neobvyklou zábavu, jež vás ujistí, jak jste originální.

Začátek května využijte ke zpevnění vašeho vztahu a důvěry, kterou budete později v květnu potřebovat. Bude zde hrozit nevěra, ale i když zůstanete jen u flirtování s druhými, vašemu partnerovi to asi nebude příjemné. Závěrem měsíce podnikejte věci společně.

V práci se vám bude dařit, ale neukvapujte se v hodnocení vaší situace na pracovišti. Rychlá výpověď většinou nic neřeší.

Dejte si pozor na časté výkyvy teplotních rozdílů, které špatně snáší váš dýchací systém. Hrozí vám zánět průdušek a podobná onemocněním, takže preventivně popíjejte různé bylinkové čaje.

Rak

Ještě stále se necítíte dobře, ale pokud chcete nástrahám vesmíru odolat, soustřeďte se na kombinaci komunikace a intelektu. Bude vám dělat dobře vzdělávání a pobyt v přírodě i práce nebo odpočinek na zahrádce.

Velký problém vznikne všude tam, kde pocítíte nejistotu ve vztahu. Používejte svůj rozum, a zamyslete se nad tím, co je relevantní a co ne.

V zaměstnání vás budou držet nad vodou přátelské vztahy, takže se nezavírejte do sebe a nestraňte se spolupracovníků. Buďte aktivní a pokuste se zorganizovat třeba nějaké školení.

Zapracujte na dobré náladě a rovnováze. Cvičte a buďte aktivní, naučte se nenosit si pracovní problémy domů. Budete mít čistší mysl, což vám pomůže k dobrému zdraví.

Lev

První i druhá květnová dekáda přinese problémy tam, kde budete cítit tíhu povinností. Dejte si pozor, abyste to nekompenzovali přílišným nadužíváním životních radovánek.
Pokud začnete přemýšlet, v polovině měsíce začnete radovánkám odolávat a v poslední dekádě se situace zcela změní. Dejte si pozor, aby si o vás lidé nezačali říkat, že jste „slibotechna“.

V první a druhé dekádě května se vyvarujte jakýchkoliv projevů toho, že chcete svého partnera vlastnit – nebuďte žárliví a dělejte kompromisy. Snažte se vyhnout sporům o majetek a peníze, protože by nedopadly dobře. Buďte upřímní a dobrá komunikace na konci měsíce vše napraví!

Rozhodování o závažných ekonomických tématech byste měli odložit až na posledních pár dní v květnu. Soustřeďte se na tolerantní jednání a vystupování.

Podporujte svůj imunitní systém a vyhýbejte se studenému vzduchu a studeným nápojům nebo zmrzlině. Vaše mandle a dýchací cesty jsou v ohrožení.

Panna

Zaměřte se na prvních deset dní, kdy budete mít hodně energie. V druhé dekádě můžete mít problémy s dotahováním myšlenek do konce, proto zkuste méně prohánět nápady ve vaší hlavě. V poslední dekádě se věnujte svým koníčkům.

Soužití může být příjemné hlavně úvodem měsíce, kdy bude všechno klapat. Postupem času ale můžete mít pocit, že se začínáte názorově i myšlenkově rozcházet, proto se nenechte vykolejit a případné problémy nehroťte. Méně rozumu a více lásky pomůže.

Pracovní schůzky a jednání řešte raději v první dekádě. Další části měsíce května totiž komunikaci příliš přát nebudou. Popřemýšlejte, zda si nechcete vzít koncem měsíce dovolenou.

Vyhýbejte se zakouřeným místnostem a pobytu na nečistém vzduchu. Vaše plíce mají v květnu zvýšenou tendenci k potížím, proto zvažte, zda neskoncovat s kouřením.

Váhy

Největším rizikem pro vás bude kombinace tří oblastí: podrážděnost, zbrklost a nenasytnost. Toho všeho byste se měli vyvarovat po většinu měsíce května. Stačí se jen dobře soustředit.

V partnerských záležitostech to nebude v máji jednoduché. Mnoho z vás může být na vážkách, zda je váš současný vztah ten pravý. Dejte všemu čas a nenechte se unést náhlými akcemi. Všechno si „sedne“.

Vaše pracovní nadšení je chvályhodné, ale nezaměňujte snahu za vtíravost a neochotu pracovat na tom, co vás netěší. Zkuste se občas zaměřit jen na jeden úkol. V poslední dekádě si můžete mezi kolegy získat nové přátele.

Zkuste se zamyslet nad tím, jak se stravujete a jaké tekutiny přijímáte. Zaměřte se na své ledviny a močový měchýř: Jako prevenci můžete pít osvědčený Jančův ledvinový čaj.

Štír

Během prvních dvou květnových dekád se nesoustřeďte jen sami na sebe, ale na širší souvislosti. Podle toho i jednejte. Ačkoliv se zpočátku můžete cítit pod určitým tlakem, situace se bude postupně rozmělňovat a konec května bude tím nejlepším obdobím.

Zaměřte se na to, abyste po celý květen měli ve vztahu více vzájemné volnosti a důvěry, protože ve druhé dekádě budou hrozit největší problémy ve vztahu. Nesnažte se partnerem manipulovat. Buďte vřelí a citliví.

Snažte se mít finance a pracovní záležitosti pod kontrolou. Nebuďte lakomec, ale pracujte ve prospěch celku. Místo finanční odměny se soustřeďte hlavně na vnitřní uspokojení z dobře vykonané práce!

Konzumujte hodně vlákniny a kontrolujte si dostatečný příjem rutinu. Více se hýbejte, méně seďte a nepřejídejte se. Mohou se objevit problémy s hemoroidy.

Střelec

Navzdory všem různorodým problémům, kterým nedokážete utéct, vše nějak dopadne. A kupodivu docela dobře: Štěstí se nakonec obrátí vaším směrem. Během května budete velmi aktivní a budete chtít poznat něco nového. Myslete na zadní vrátka.

Pro pohodu a klid „zbraní“ bude v partnerském vztahu nejdůležitější ochota ke kompromisu. Právě vědomí toho, že partnerovi musíte umět naslouchat a podle jeho potřeb i postupovat, Záleží jenom na vás, zda to dokážete.

Budete vyhledávat spíše nezávislé pracovní úkoly. Naučte se i pracovní život přijímat tak, jak vám ho vesmír přináší, a nic nelámejte přes koleno.

Udržujte se v dobré fyzické kondici – cvičením počínaje, přes správný jídelníček až po duševní hygienu.

Kozoroh

Záleží jenom na vás, zda si během května zvolíte cestu užívání nebo povinností. Po celý květen je velmi důležité, abyste se nepouštěli do zbytečných sporů a handrkování. Určitou část vašeho drahocenného času věnujte i svému vztahu.

V partnerském vztahu můžete dobře fungovat jen za předpokladu, že se budete opravdu snažit. Jakékoliv zaváhání se rychle překlopí v konflikty. Problémem je hlavně společné bydlení a peníze. Ideální prevencí může být dobré jídlo a péče o domácnost, které byste se mohli s radostí chopit.

V květnu se vám bude dařit, hlavně těm, kdo pracují s majetkem nebo financemi. Špatně na tom nebudou ani zahradníci nebo umělci tvarující hmotu. V týmové spolupráci se nebojte kompromisů!

Důležité je dodržovat dostatečný pitný režim a vyváženou životosprávu. Pokud se vám to nebude dařit, „zaděláváte“ si na ledvinové kameny. Pozor rovněž na kloubní obtíže.

Vodnář

Květen je měsícem, ve kterém budete muset dokázat, že umíte zabrat. Dokažte, že patříte mezi tolerantní a svobodomyslné jedince, a nenechte se pohltit touhou po majetku a vlastnictví. Tato témata začnou pomalu ustupovat do pozadí až v poslední květnové dekádě.

Již od prvních květnových dní se soustřeďte na to, abyste směrem k partnerovi ukazovali dostatečné množství velkorysosti. Nebavte se příliš o finančních tématech.

Snažte si kontrolovat, jakým způsobem vydáváte finanční prostředky. Pokud byste chtěli požádat o zvýšení platu, raději vyčkejte.

Dívejte se na život optimisticky a nenechte se otrávit. Dlouhodobá špatná nálada a celkový stres by mohly rozjet nepříjemný zdravotní problém, například se štítnou žlázou.

Ryby

Vychutnejte si první květnovou dekádu, která vám nabízí symbiózu radosti ze života, šikovnosti v materiálních tématech a duševní rozvoj vaší osobnosti. Později vám postupně přibydou starosti. Soustřeďte se na rozumovou sféru, protože budete muset reagovat na nové výzvy.

Hned úvodem měsíce si s partnerem užívejte z plna hrdla, protože od druhé dekády se projeví konfrontační témata, na kterých bude velký problém se domluvit a shodnout. Nejednejte egoisticky!

Stabilita, kterou si užíváte, brzy skončí. Buďte klidní a rozvážní, vaše práce bude vyžadovat konzultace se spolupracovníky a později i s nadřízenými. Ty nebudou příjemné, ale nakonec se vše vyřeší.

Udělejte si čas na odpočinek. Stres a napětí by u vás mohly vyústit v nervové problémy.

Zdroje:

https://www.kafe.cz/horoskopy/velky-horoskop-kveten-20200430.html

https://horoskop-tarot.cz/horoskopy/horoskop-pristi-mesic

https://www.jsmekocky.cz/clanek/eliska-jedlickova/zabava-spolecnost/horoskop-na-kveten-2021-blizenci-se-zastavi-vahy-budou-v