Zdroje: www.novinky.cz, www.dobrarada.sk

Pivo a vlasy

Je to známá věc, že pivo přispívá dobrému vzhledu vlasů. Je to samozřejmě dané přiměřenou konzumací piva, ale také vnější aplikací. Pivo je bohaté nejen na vitamíny skupiny B, které se vzhledem vlasů úzce souvisí, ale také obsahuje množství minerálních látek. Díky sladu i chmelu obsahuje pivo draslík, sodík, ale také vápník, chloridy, hořčík, křemík a fosfor. Tyto látky rozhodně vstřebáváme při konzumaci, nicméně příznivě působí i v podomácku vyrobených vlasových maskách a kondicionérech. Víte, jak si připravit doma pivní vlasovou kosmetiku?

Maska na křehké vlasy z piva a žloutku

Je to překvapivě jednoduché a suroviny jistě máte doma. Na pivní masku proti lámavým vlasům postačí vaječný žloutek a zhruba 1 dl piva. Obě ingredience pěkně rozšlehejte vidličkou nebo metličkou, chvilku nechejte odstát a aplikujte na vlasy od kořínků ke konečkům. Hlavu přetáhněte igelitovým sáčkem jako čepici a nechejte působit zhruba 20 min. Poté umyjte běžným šamponem a vlažnou vodou.
Tato maska by měla fungovat i na velmi poškozené vlasy slunečním zářením, tepelnými úpravami a nešetrnými kosmetickými produkty.

Krásné vlasy po pivu a medu

Posilující vlasové přípravky z piva nejsou rozhodně jen českou doménou. Prý i Catherine Zeta-Jonesová má svůj vlastní recept, který používá pro zdravou a krásně lesklou bohatou hřívu. Vyzkoušejte, zda se osvědčí i vám. Smíchejte dvě lžíce medu a deci piva. Med dobře rozmíchejte, aby se obě složky propojily a aplikujte na suché vlasy. I v tomto případě se doporučuje zabalit vlasy do sáčku a ručníku a nechat působit zhruba čtvrt hodiny. Umyjte šamponem a hned uvidíte, zda jsou vaše vlasy viditelně pěknější.

Skvělá maska na vlasy i skalp z piva a jogurtu

Jiná slavná herečka ze seriálu Přátele používá na vlasy pivo v kombinaci s jogurtem. Seriálová Monika, respektive Courtney Cox, si nemůže vynachválit použití teplého tmavého piva a jogurtu. Směs z těchto dvou surovin by měla být dostatečně hustá, aby byla její aplikace na vlasy jednoduchá. Ale také abyste mohli dobře promasírovat pokožku hlavy bez toho, aby vám stékala na ramena. Po krátké masáži skalpu vlasy zabalte na 15 minut a opláchněte z hlavy bez použití šamponu.