Oči zářící štěstím, stálý úsměv na tváři, pocit euforie, ale také hubnutí, zlepšení stavu pokožky, dokonalá imunita a zdravější srdíčko. To je jen krátký výčet toho, jaké zdravotní benefity může mít stav zamilovanosti.

Hormon lásky

Naplněná láska prospívá srdci a potvrdili to i vědci zabývající se kardiovaskulárními problémy. Oxytocin, hormon lásky, který lidé vylučují v průběhu zamilování, ale i milování, snižuje stresový hormon a krevní tlak, který souvisí se vznikem kardiovaskulárních onemocnění.

Pocit plnosti

Chcete zhubnout? Zamilujte se, a to pořádně! Láska vás zaplní a omámí vaše city, že ztratíte chuť k jídlu. Jediné, k čemu se vaše myšlenky budou upínat, je váš milovaný protějšek. Podle vědců se právě během pocitu zamilovanosti v mozku tvoří chemické látky dopamin a monoamin, právě ty látky, které navozují pocit plnosti po jídle. Skvělé, že?

Krásná pleť

Láska každý den zlepšuje stav vaší pokožky, tělo se totiž uvolňuje a zbavuje se všech toxických látek. Vaše pokožka je pružná, má zdravou barvu a mizí i pupínky či akné. Uvolňují se i přetížené svaly a klouby.

Hormon střízlivosti

Vědci také zjistili, že hormon oxytocin pomáhá lépe zvládat alkohol v krvi. Po jeho konzumaci se určitě nebudete cítit tak opilí, jako kdybyste stejné množství vypili nezamilovaní.

Související články


Zdroje: prozeny.cz, Vylectese.cz