O přínosech mořské vody pro lidský organismus není nutné nijak diskutovat. Jen vzpomeňte, jak příznivě působí na každého z nás pobyt u moře. Koupání ve slané vodě urychlí hojení ran i ekzémů a celkově vyhladí pokožku celého těla.

Slanou vodu však můžete používat i vnitřně a jedná se o jednu z nejlepších metod, jak zregenerovat a detoxikovat tělo. Indové používají tuto metodu už celou řadu dlouhých let. Vždy je však nutné používat jen kvalitní mořskou sůl.

Proč pít každé ráno vodu se solí, se dozvíte v následujícím videu:

Zdroj: Youtube

Každé ráno sklenice slané vody

Jak si slaný nápoj připravit a užívat? Rozmíchejte ve sklenici s 300 ml teplé vody ½ až 1 kávovou lžičku mořské soli a vypijte nejlépe hned ráno nalačno. Pokud na vás bude roztok moc slaný, začněte s menším poměrem soli. Postup opakujte každé ráno, a to po dobu 7 dní, pak kúru alespoň na týden přerušte.

Skvělý zdroj minerálů

Protože obsahuje mořská sůl velké množství užitečných minerálů, může vám v kombinaci s vodou zmírnit a ulevit od poměrně dost velkého počtu zdravotních potíží. Nejvíce jsou v ní zastoupeny fosfor, vápník, síra a hořčík. A s jakými potížemi vám slaná voda jistě pomůže?

Čistí trávicí systém a detoxikuje tělo

Nejenže doplníte do těla uvedené minerály, ale slaná voda vám rozpohybuje střeva, což jistě ocení každý, koho trápí zácpa. Slaná voda se vyznačuje také antibakteriálním účinkem a její pití je vhodné pro detoxikaci a vyplavení škodlivých látek z těla. Stejně tak slaný drink zmírňuje trávicí potíže, protože stimuluje enzymy, které urychlují trávení. Časem se tak zbavíte i nepříjemného nadýmání.

Lepší hydratace organismu

Není nad to dodržovat správný pitný režim. Dehydratace nesvědčí nikomu z nás. A právě slaná voda vám zajistí kvalitní hydrataci. Sůl totiž pomáhá tělu lépe vstřebávat vodu, které ji tak efektivněji využitá.

Pleť bez pupínků

Trápí vás na obličeji či jinde po těle nepříjemné pupínky či vyrážky? Ranní slaná voda vám také zlepší kvalitu pokožky, která bude brzy krásně čistá, hladká a vypnutější. Zejména síra a zinek dodávají pokožce vláčnost a jemnost. Pitnou kúru můžete kombinovat i se slanými koupelemi a obklady.

Silnější a pevnější kosti

Slaná voda zlepšuje i zdraví kostí, které jsou díky ní pevnější. Alkalické minerály obsažené v mořské soli jsou velmi užitečné v případě osteoporózy a zároveň jsou i dobrou prevencí.

Kvalitnější spánek

Pokud vás trápí nespavost, zkuste si dát jednu sklenici slané vody těsně před spaním. Minerální soli mají totiž kromě jiného i relaxační účinek na nervový systém.

Související články

Zdroje: www.thejoint.com, www.homeology.live/cz, www.prostreno.cz