Zdroje: ncbi.nlm.nih.gov, region.rozhlas.cz, Bylinky z klášterní lékárny, J. G. Mayer, K. Saum, B. Uehleke ISBN: 80-242-1099-1

Zázračný tvarohový obklad

Tvaroh lze rozhodně doporučit ke konzumaci, ale není to jediný způsob jak může obyčejný tvaroh ovlivnit vaše zdraví. Zajímavé je, že tento mléčný výrobek lze použít i zevně. Jak?

Podívejte se na to, jak můžete tělu ulevit při akutní bolesti. Ve formě obkladů se používá tvaroh po generace. Vyzkoušejte, jak se tento způsob osvědčí vám, v krátkém videu jej představuje autorka ze Zdraví doma:

Zdroj: Youtube

Je tvaroh součástí vašeho jídelníčku?

Tvaroh obsahuje látku nazývanou konjugovaná kyselina linolová, která má protizánětlivé vlastnosti a může pomoci snížit zánět v kloubech a tím také snížit bolest kloubů.

Tvaroh je potravinou, která obsahuje velké množství bílkovin a vápníku, což jsou důležité živiny pro zdraví kloubů. Bílkoviny jsou důležité pro tvorbu kolagenu, který je hlavní složkou vazivových tkání v kloubech. Vápník je zase důležitý pro zdraví kostí a kloubů, protože je pomáhá udržovat silné a odolné proti poškození.

Obsahuje také vitaminy a minerály, jako jsou B2, B12 a fosfor, které jsou důležité pro zdravé klouby a kosti. Vysoký obsah vápníku v tvarohu může pomoci snížit riziko osteoporózy i bolestivoust kloubů spojenou s onemocněním. Díky tomu je tato zdánlivě obyčejná potravina prostě a jednoduše plná zdraví, a přitom nepatří vyloženě k často konzumovaným potravinám.

Související články