Vlnité vlasy mají často sklon ke krepatění, při žehlení často dochází k jejich poškozování a třepení konečků. Zvlášť v době, kdy nemůžeme navštěvovat kadeřnické salony je ideální příležitost vyzkoušet některý z přírodních prostředků. Vybírat můžete nejen podle vůně, která vám bude příjemná, ale i podle svých časových možností. Věříme, že si některou z nabízených metod oblíbíte, případně zjistíte, že čas od času je příjemné je prostřídat.

  • Jablečný ocet – jednoduchý způsob, jak se postarat o vyrovnané pH a vyhlazení vlasů. Zároveň se zjednoduší rozčesávání a vlasy získají lesk. Příprava této kůry je velmi snadná. Stačí smíchat 2–3 lžíce octa, nejlépe jablečného s litrem studené vody. Do tohoto nálevu ponořte vlasy a následně s ním pomalu oplachujte celou hlavu (vynechejte pouze obličej). Pak už stačí vlasy jemně vyždímat a vysušit jako obvykle.
  • Pivo je další tekutinou, která může pomoci udržet vaše vlasy rovné. Pivo obsahuje množství vitamínů a antioxidantů, které udržují vlasy silné. Pivo můžete použít po umytí vlasů šampónem. Následovat by však mělo ještě jeho opláchnutí čistou vodou.
  • Kokosové mléko má schopnost nejen narovnat vlasy, ale zároveň jeho antibakteriální vlastnosti pomáhají snížit pravděpodobnost infekce pokožky hlavy. Šťávu z kokosu byste měli získat přímo z ořechu. Na vlasech by měla působit přibližně 10 minut a pak ji dobře opláchneme.
  • Aloe Vera obsahuje enzymy, které podporují zdravý růst vlasů. Použít můžete buď kupovaný nebo vlastnoručně vyrobený gel. Jeho výhodou je, že dokáže hydratovat vlasy a vyrovnávat je. Gel by měl na vlasech působit 30 minut a pak jej z vlasů opláchneme.
  • Ricinový olej hydratuje od pokožky hlavy až po kořen vlasu. Díky tomu pomůže udržet vlasy rovné. Ricinový olej vetřeme do vlasů, necháme několik minut působit a opláchneme. Někdy už ani oplach není potřeba. S množstvím oleje bychom to neměli přehánět, aby nebyly vlasy příliš mastné.

Zdroj: prirodajelek.cz, www.activebeauty.cz