Zdravý a kvalitní spánek je jedním z nejlepších prostředků k řádné regeneraci organismu a obnovení sil, který významně zpomaluje proces stárnutí. Proto si ho dopřávejte pravidelně a v dostatečných dávkách. K tomu je samozřejmě také zapotřebí i dobrá postel, správná matrace a také kvalitní polštář.

Jaké jsou benefity spaní na polštáři ze správného matriálu? Podívejte se na následující video:

Zdroj: Youtube

Výběr polštáře nepodceňujte

Pokud chcete předcházet nebo se zbavit bolesti krční páteře a špatného spaní, měli byste během noci odpočívat na kvalitním polštáři. Jak si ho však vybrat? V případě, že v noci spíte na zádech, měl by být vyšší, středně měkký a anatomického tvaru. Páteř tak bude v přirozeně zakřivené poloze a zároveň podepře ramena a krk. Když s oblibou odpočíváte na břiše, používejte polštář nízký a měkký, lépe se totiž přizpůsobí vaší hmotnosti a páteř nebude vystavena žádné námaze.

Předcházejte rychlému stárnutí a vráskám

Stárnutí pokožky a tvorbu vrásek můžete v současné době určitě zpomalovat. Nevzhledné rýhy v obličeji se nedělají jen během dne, kdy střídá různé výrazy, ale také během spaní. Ke zbytečnému mačkání obličeje nedochází, pokud spíte na zádech. Větší sklon k tvorbě vrásek mají ti, kteří spí na boku či na břiše. Proto byste měli myslet i na materiál, ze kterého je polštářový povlak.

Vždy šetrné povlečení

Naše pleť musí často odolávat mnoha nástrahám, jako jsou venkovní nepřízně počasí, prudké střídání teplot, alkohol a kouření, špatná strava či nedostatečný pitný režim. Dopřejte proto pokožce obličeje a dekoltu odpočinek alespoň v noci. Nevystavujte ji materiálům, které jsou hrubé a nešetrné. Díky tomu zabráníte tvorbě pomačkané kůže.

Spěte v hedvábí

Pokud chcete mít pokožku jako z alabastru, sáhněte po jemném a hladkém hedvábí. Oproti jiným textiliím vám pokožku ničit určitě nebude. Naopak, hebký a chladivý materiál bude vaší pleti prospívat, protože se nebude zbytečně mačkat a překládat přes sebe. Hedvábný povlak polštáře je také velmi šetrný k vlasům, které se pak zbytečně necuchají, nelámou, nekrepatí a tolik se nevysušují.

Samozřejmě, že ke zpomalení stárnutí je také důležitá pravidelná péče o pleť a dostatečná hydratace dle daného typu pleti. U hedvábí máte záruku, že vám použitý krém či sérum na noc zůstane v pokožce a nevsákne se do povlečení. Tento materiál je navíc hypoalergenní a tak jemný, že po něm ráno po probuzení žádná otlačená místa na těle nenajdete.

Hitem je i povlečení s mědí

Největší novinkou na trhu, která je v poslední době značně oblíbená, je ložní povlečení impregnované oxidem měďnatým. Jeho používání má mnohé výhody! Nejenže snižuje výskyt jemných linií a vrásek, zároveň má také antibakteriální účinky. Tento materiál má také schopnost renovovat poškozené tkáně, což je důležité pro syntézu kolagenu. A právě jeho zvýšená produkce omezuje vznik a tvorbu vrásek.

Související články

Zdroje: www.zena-in.cz, www.moda.cz, www.czechdesign.cz