Zdroje: www.petmd.com, www.zoohit.cz

Jak poznat, co k vám kočka skutečně cítí?

Znaků, podle kterých poznáte, že vás kočka miluje, je spousta. Jenže zatímco pes je poměrně přímočarý a za svou lásku a přátelství k člověku se nestydí, kočka je spíš tajnosnubná, flirt si užívá a když už ji to nebaví, tak prostě sekne drápkem. Není divu, že kočičí majitelé mají z takové lásky smíšené pocity. Není náhodou, že na toto téma koluje obrovské množství vtipů, takže jste si určitě všimli, že takto zváštně milující není jen vaše kočka.

Kočka nedává své city najevo jako pes

Kočka rozhodně nevrtí ocasem. Pokud s ním smýká ze strany na stranu, tak ji něco irituje a jestliže s tím nepřestanete, špatně to dopadne.

Pomalu mhouří oči. Ano, to je znakem lásky a dokonce, pokud si chcete kočku rychle naklonit, pak můžete mhouřit oči na ni i vy.

I jemné pokusování je projevem lásky, stejně jako střídavé mačkání tlapkami. To dělají koťata, aby stimulovala mléko u matky. Odborníci se domnívají, že takové chování je kočkám příjemné, připomíná jim vroucné okamžiky a blízkost. Intimita a pouto je rozhodně spjaté také se spánkem ve vaší blízkosti či přímo s vámi v posteli.

Projevy nejsilnějších citů, lásky a úcty

Pokud vás při mazlení nechá kočka sahat na břicho, je to jednoznačně projevem lásky. Často však kočky nehodlají v takové odhalené pozici zůstat na dlouho a za chvilku vás mohou nepěkně poškrábat. U koček platí, že se nic nesmí přehánět. Podrbat, pohladit a v nejlepším mazlení utnout. Také toto chování se doporučuje, pokud si chcete kočku ochočit a podnítit její city k vám.

Kočka o objekty své lásky také pečuje, olizuje je a nosí jim dárky. Jestliže bude mít možnost, položí vám myš nebo její části úhledně na boty. Bohužel většina majitelů nechápe, jak velké úcty se jim dostalo.

Stejné je to i s mňoukáním. Kočky jen výjimečně mňoukají na jiné kočky, ale často na své majitele. Mluví vlastně jen kvůli nim.

Související články