Zdroje: www.koule.cz, epochaplus.cz

Noční život koček

Kočky v bytech či domech bez možnosti opuštění domova v nočních hodinách rozhodně neprospí celou noc na gauči. Podívejte, nač přišel majitel kočky, kterého zajímal její noční život:

Zdroj: Youtube

Co dělá kočka v noci, závisí na mnoha věcech, jako je například její denní cyklus a zda má možnost přes den spát a jak dlouho. Jak je známo, kočky jsou malé šelmy a noc je dobou lovu, nicméně v noci v bytě bude kočka o něco méně akční. Má-li však možnost, bude prolézat neslyšně prérií vaší předzahrádky nebo se proplétat džunglí sousedova pozemku.

Kočky mají v sobě stále šelmu

Jednoduše řečeno, kočky v noci často bdí. Pohybují s po domácnosti, hrají si a čekají, až se probudíme. Kočky v noci mohou lovit, pokud k tomu mají příležitost. Kočičí lov však rozhodně není jen o obživě. Ulovit mohou chtít i pozornost atraktivního protějšku a vězte, že i kastrované kočky mohou být součástí námluv, alespoň do doby, než poklesne hladina hormonů po zákroku.

Noční průzkum a obchůzka kočičího rajónu

Kočky však tráví také spoustu času hrou a objevováním, a to i v poměrně pokročilém věku. Průzkum okolí, šplhání do výšek či polehávání na nových atraktivních místech je blízké kočkám všech věkových kategorií. Mají-li možnost dostat se z domu či bytu ven, v noci se toulají nejen po blízkých pozemcích, ale procházejí i vzdálené a často velmi odlehlé lokality.

Experiment v australském městečku Lithgow odhalil, že kočky se vydávají až na několik kilometrů dlouhé túry, které u některých jedinců čítaly až deset kilometrů. Není divu, že si potřebují během dne odpočinout!

Související články