Nejdražší psí plemena současnosti

O první dvě příčky žebříčku nejdražších psů světa svádí boj Samojed a Lvíček (Löwchen), kteří vás přijdou až na 12-14 000 dolarů.

O třetí a čtvrtou pozici soupeří čau čau a tibetský mastif (tibetská doga), kteří vycházejí na 10-11 000 dolarů.

Na dalších pozicích se s částkami kolem 9 000 dolarů objevují Azavak a rotvajler. Za nimi následuje argentinská doga a kanadský eskymácký pes s částkami přes 8 000 dolarů. První desítku uzavírá s částkou přes 7 000 faraonský pes a afgánský chrt.

Nejdražší mazlíčci u nás

I pokud se nebudeme rozhlížet po světě a zůstaneme v našich podmínkách, budeme muset za některá plemena sáhnout hodně hluboko do kapsy. Ne vždy platí, že čím větší pes, tím dražší cena. Někdy to vypadá, že je to funguje naprosto opačně. Nejvíce zaplatíme za čistokrevná štěňata s rodokmenem, tedy přesněji průkazem původu (PP). Tito psi pocházejí z registrované a mezinárodně uznané chovatelské stanice a jsou známi jejich předci, obvykle čtyři generace zpátky.

  • 40 000 Kč - jorkšírský teriér, německý špic pomeranian (pomořan).
  • 30 000 Kč - až na tolik nás může vyjít např. štěně anglického mastifa.
  • 25–26 000 Kč - za tuto částku můžete získat např. malorskou či německou dogu, stabyhona, yorkšírského teriéra, německého špice, stafordšírského bulteriéra, francouzského buldočka, Leongergera či bišonka.
  • 18-20 000 Kč - do 20 000 Kč se nabízejí tato štěňata - Moskevský strážní pes, bígl, labradorský retrívr, akita inu, pudl toy či trpasličí, havanský psík, norský losí pes.