O magických schopnostech koček věděli už staří Egypťané, kteří je pokládali za bohyně. Ten, kdo zkřížil kočce jediný chlup, byl synem (či dcerou) smrti. Dnešní vědci tvrdí, že chovat kočku je zdravé. Dokáže prý tlumit deprese a smutky, proto je doporučována jako společník seniorům a osamělým lidem. Nedávno se ale objevila zpráva, že kočky dokáží vnímat astrální bytosti, které nemají hmotné tělo, ale zároveň zůstávají v našem světě. Řeč je o andělech a duších mrtvých.

Podívejte se na toto zajímavé video:

Zdroj: Youtube

Extra vnímavé zvíře

Kočky mají velmi jemné smysly a mohou vnímat věci, které jsou pro lidi nepostřehnutelné. Kočičí smysly jsou mnohem vyspělejší než ty lidské. Kočky mají vynikající zrak, sluch, čich, chuť i hmat.

Kromě těchto běžných smyslů se také věří, že kočky mají něco jako "šestý smysl" nebo schopnost vnímat věci, které jsou mimo běžné spektrum lidského vnímání. To může zahrnovat schopnost cítit a vnímat emocionální a energetická pole lidí, zvířat nebo prostředí, či dokonce předvídat nebezpečí nebo změny v počasí.

Tento "šestý smysl" koček není vědecky prokázaný a může být daný spíše vnímáním koček, které mají vynikající pozorovací schopnosti a jsou velmi citlivé na své okolí. Je možné, že kočky mohou reagovat na subtilní signály a indikátory.

Kočky – na rozdíl od člověka – jsou totiž schopné vnímat i ty nejjemnější zvuky, vibrace. Podle některých se však kočky dokáží intuitivně naladit i na přítomnost bytostí, které nejsou lidským okem vidět. Podle ezoteriků mají tyhle malé šelmy rozšířené vnímání a dokážou překračovat čas, prostor a komunikovat na různých úrovních. Někteří znalci koček dokonce tvrdí, že můžou přilnout k duchovní bytosti, která se kolem nich často pohybuje.

Umí kočky odstraňovat negativní energie?

Také si lámete hlavu otázkou, jak poznáte, že vaše kočka nebo kocour viděli anděla nebo ducha? Říká se, že na přítomnost anděla zvířata reagují hlasitým vrněním a tulením. Cítí z téhle nebeské bytosti lásku, ochranu a klid. To je jim více než příjemné. Naopak, jakmile kočka zaregistruje temné energie, okamžitě uteče z místnosti nebo syčí a je bezdůvodně agresivní. Říká se, že kočky dokážou nejen vnímat, ale i odstraňovat toky negativních energií, a tím pádem chránit člověka proti různým nemocem ducha i těla.

Kočičí komunikace s dušemi zemřelých

Smrt je nevyhnutelná a čeká nás všechny. Někteří z nás ale věří, že tím jen „odložíme tělo“ zatímco duch zůstane dál naživu. Podle ezoteriky dokážou kočky vnímat v prostoru duše mrtvých. Zejména, pokud jde o jejich zesnulé majitele. Obvykle na tuhle přítomnost reagují mňoukáním nebo přesunem na místa, kde jejich zesnulý páníček sedával či lehával. Kočky, které chodí ven, mají tendenci nosit „dárky“ (mrtvé myši či ptáky) na místa, kde jejich milovaný pán (či paní) trávili hodně času.

Čím nás kočky ještě mohou překvapit?

Už jste někdy slyšeli o prorockých snech? Kočky se leckdy zjevují ve snech a představách jako průvodci, kteří chtějí předat určité informace. Většinou jde o nějaké prognózy do budoucna, před kterými zvířata varují. Proto pokud máte nějaký „kočičí“ sen, zapište si ho a zkuste najít v něm to správné poselství.

Podle vědců je to celé nesmysl

Podle vědců však kočky anděly a mrtvé duše vidět nemohou, jednoduše proto, že tyto bytosti neexistují v reálném světě. Jsou to podle nich spíše metafory nebo symboly používané v různých kulturách a náboženstvích. Pokud jde o mrtvé duše, v mnoha kulturách se věří, že po smrti člověka se duše oddělí od těla a vydá se na svou další cestu, která se liší podle víry a kultury. Nicméně, vědecky prokázat existenci duší není možné.

Spojení s anděly se často používá jako metafora pro kočky, které působí jako ochránci nebo průvodci v některých náboženských nebo duchovních tradicích.

Související články

Zdroje: thehealthyjournal.com, www.4pes.cz, www.youtube.com