Zatímco některá psí plemena jsou malá a přítulná, existují i mnohem větší, silnější a agresivnější plemena. Byla vyšlechtěna k ochraně dobytka, majetku či k boji. Pojďte se podívat na psy, kteří se řadí k těm nejodvážnějším, nejneústupnějším a nejsilnějším.

Více o nejsilnější psích plemenech na světě se dozvíte na následujícím videu:

Zdroj: Youtube

Americký buldok

Jedná se o silného atletického psa, který má přes relativně malý rozměr obrovskou sílu. Vyznačuje se vytrvalostí, obratností a velkým smyslem pro přátelství. Americký buldok má poměrně široký hrudník, svalnaté tělo, velkou hlavu a široká ústa.

Historicky byli vyšlechtěni jako užitkoví psi pro práci na farmě, včetně hlídání farmy a dobytka. Původně byli buldoci ve své rodné zemi také pomocníky při porážce velkých zvířat a značně ulehčovali práci řezníkům, kdy dokázali zakousnout i velkého býka.

Rotvajler

Toto robustní pracovní plemeno s velkou silou pochází z mastifů římských legií. Původem je z jižního Německa, kde byl ve 30. letech 19. století vyšlechtěn jako honácký a hlídací pes. Pokud nejsou správně vycvičeni, jsou agresivnější, silnější a nebezpečnější než například pitbulové.

Jedná se o jednoho z nejčastěji používaných bojových plemen psů, a to nejen díky své síle a síle skusu, ale i pro svou zarputilost a neústupnost. Pokud však dostane rotvajler správný výcvik a výchovu, je velmi klidný a sebevědomý.

Německá doga

Německá doga je výborný obranný a hlídací pes, ale i skvělý společník. Kdysi se používala hlavně k lovu velkých savců a jako bojový pes. Německá doga patří vůbec k největším psím plemenům na světě a je silná a svalnatá. Má štíhlou a dobře stavěnou postavu. Představitel tohoto plemene je dokonce zapsán i v Guinnessově knize rekordů a je jím pes Giant George s kohoutkovou výškou 109 cm.

Tento aristokratický pes patří také k těm nejsilnějším plemenům a je schopen do roztrhání těla vydržet v jakékoliv nelítostné bitvě až do dna svých neutuchajících sil. Německé dogy měl v lásce jeden z nevýznamnějších politiků 19. století, Otto von Bismarck. Dokonce s jejich chovem začal dávno před uznáním prvních standardů plemene a věnoval jim šedesát let svého života.

Novofundlandský pes

Charakteristickým znakem tohoto psího plemena je především síla a vytrvalost. Jeho název pochází od místa původu a tím je kanadský ostrov v Atlantiku Newfoundland. Říká se, že psi tohoto plemene jsou silní jako medvěd a plavou jako ryby.

„Novofundlanďan“ je totiž známý svou láskou k vodě, je velmi odolný proti nepřízni počasí a nevadí mu ani extrémní klimatické podmínky jako bouře, sníh a mráz. Velmi často pomáhá rybářům a námořníkům, kdy jsou mimo jiné využíváni i jako silní tažní psi, kteří jim pomáhají vytahovat na břeh z vody těžká břemena a čluny.

Související články

Zdroje: www.epochaplus.cz, www.zoohit.cz, www.cs.womanexpertus.com