Shiba-Inu

Psi plemene Shiba-Inu se perfektně hodí pro introverty. Tito chytří, nezávislí psi patří mezi plemena, která se svým chováním velmi podobají kočkám. Mohou se snadno zabavit sami, zatímco člověk, s nímž sdílejí domov, tráví hodiny čtením nebo psaním. Tito psi jsou velmi inteligentní, ale mají tvrdou hlavu.

Kavalír King Charles španěl

Psi plemene Kavalír King Charles španěl jsou pohodoví a láskyplní. Nejsou tak nároční na péči jako jiná malá plemena. Jsou dokonalými psy pro introverty, kteří mají rádi mazlíčky přitulené k sobě při společném sledování seriálů nebo pití šálku čaje.

Basenji

Jsou považováni za poměrně tiché psy, ale někdy, když chtějí dát najevo své nadšení nebo chtějí získat pozornost, začnou jódlovat. Neštěkají totiž, ani to neumějí. Tím, co z nich dělá skvělé psy pro introverty, je jejich nezávislost. Stejně jako plemeno shiba inu jsou i basenji plemenem s kočičí povahou známí tím, že jsou tvrdohlaví a inteligentní. Snadno se sami o sebe postarají. Svého introvertního majitele dokážou pobavit, aniž by pro něj byli náročným společníkem.

Baset

Okouzlující basetové, kteří často předvádějí své klaunské kousky, rádi dřímají klidně celý den doma vedle svého pána. Jsou rádi v blízkosti své oblíbené osoby. Jen málo plemen je tak skvěle povahově vybaveno, aby mohli stát po boku svého pána a společníka.

Německá doga

Možná to bude překvapení, ale plemeno německá doga patří mezi nejvíce doporučovaná plemena pro bydlení v bytě. I když se jedná o plemeno obřího vzrůstu, nepotřebuje extrémně mnoho pohybu a miluje relaxaci v pohodlí a blízkosti svého majitele. Někdy bývají dogy dokonce plaché. Introverti, kteří se se svými psy rádi mazlí, najdou v dogách dobré a milující společníky.

Chrt

Překvapivě i chrti jsou psi dobře se přizpůsobující životu v bytě. Nevyžadují celodenní pohyb, ba naopak, rádi si kdykoli přes den zdřímnou na gauči vedle svého pána. Jsou to láskyplní a nezávislí psi, kteří rádi poskytnou prostor svému introvertně založenému člověku. Chrti byli chováni pro sprint a stačí jim jedna energická procházka denně, stejně jako jejich člověku.

Čivava

Psy tohoto malého plemene mohou s sebou jejich majitelé brát prakticky kamkoli, třeba i do kavárny, je-li tam psům vstup povolen. Čivavy nezaberou mnoho místa a rády svého člověka doprovodí kamkoli. Čivavy jsou známé tím, že svou lásku věnují často jedné osobě, jsou psem jednoho pána, což z nich dělá skvělé společníky pro introverty. Díky tomu hlubokému spojení si obě strany mohou užívat v klidu své vzájemné blízkosti a zaměřit své interakce jeden na druhého.

Německý ovčák

Stejně jako i mnohá jiná pracovní plemena, jsou i němečtí ovčáci známí svou inteligencí a schopností vytvářet hluboké pouto s jednou osobou. Takové přátelství a oddanost se vyplácí vždy, a zvlášť v případech, kdy jsme na svého čtyřnohého parťáka odkázáni při plnění složitých úkolů. Oduševnělý německý ovčák poskytne svému introvertně založenému pánovi opravdu hluboké spojení, po kterém oba touží. Navíc je ovčák schopen svého pána chránit za všech okolností, a o to víc se s ním člověk cítí v bezpečí.

Mops

Mopsi mají rovněž tendence úzce se spojit s jedním člověkem a tomu jsou pak oddaní. Mají však i svou společenskou stránku, která může být introvertům velmi užitečná. Dokážou být spojovacím článkem mezi vnějším světem. Spolehlivě splní úkol navázat kontakt s druhými lidmi či psy. To může být pro introverty velmi užitečné. Mopsové jsou hraví a svým lidem poskytují nekonečnou zábavu. Po dni stráveném s tímto láskyplným plemenem přivítáte návrat domů a společný odpočinek na gauči přituleni jeden k druhému, kde budete dobíjet baterky.

Irský vlkodav

Další pes, který si snadno vystačí s malými prostory. Pro introverty jsou tito psi klidnými a zároveň charismatickými společníky. Tito psi působí jako šlechticové a noblesně se i chovají. To může být skvělou inspirací pro jejich introvertní majitele.

Zachráněný pes

Introverti jsou citliví lidé, které přitahují příběhy jiných lidí nebo zvířat, co museli překonat ve svém životě nějaké těžkosti. Záchranou psa, který byl opuštěn, nebo měl nějaké potíže, se introvert stane sám součástí takového příběhu. Záchrana psa je skvělou volbou pro introvertního člověka, který chce něco změnit a přivést si domů společníka, s nímž si vytvoří hluboké celoživotní pouto.