Zdroje: rarest.org, domesticanimalbreeds.com

Mezi nejvzácnějšími je Sultán

Kdyby to byl pes, řekli byste, že je chlupáč. Tento druh slepic pochází z Turecka, kde je druh známý jako Serai Took. Má velmi dekorativní brka, a to především na hlavě a na nohou. Ve světě existuje jen asi tisícovka kusů a je to plemeno ohrožené. Sultáni byli patrně vyšlechtěni na skutečném sultánském dvoře v Konstantinopoli, kterou dnes známe jako Istanbul.

Moder Game není slepička do kurníku, ale do ringu

Už název je podivný, jen dokud si nespojíte jedno s druhým. Extrémně vzpřímení a štíhlí kohoutci byli šlechtěni speciálně pro zápasy, dnes však nejsou ozdobou britských kohoutích ringů, ale výstav po celém světě. Modern Game je ve světě jen tisíc.

Mezi vzácnými druhy jsou i slepičky z Francie

Stejný počet kusů je i původně francouzského plemene La Flèche, od předešlých dvou se však liší tím, že jsou to slepice chované na maso a vejce, nikoli jen pro potěchu oka. Druh utrpěl obrovské ztráty během druhé světové války a nikdy už se z následků nevzpamatoval. La Flèche dnes najdete v malých počtech jen ve Spojených státech, Británii či Německu.

Další Francouzky jsou Crèvecoeur, pocházející z Normandie. Jsou to slepičky vhodné k chovu na maso i vejce, ale zároveň jsou to velké fešandy oblečené do elegantní černi s nápadně načechranými peříčky na prsou. Je to jedno z opravdu dlouho existujících plemen, které se v místě původu pěstovalo patrně několik století.

Mezi extrémně vzhlížející černé slepice také patří Ayam Cemani, ty jsou ovšem původem z Jávy.

Související články

Neobvyklé a mystické Onagadori

Mezi jedny z nejkrásnějších patří fénixky čili Onagadori. Mají extrémně dlouhá ocasní pera. Pokud se dobře podíváte, možná vás napadne, že jste někde už podobného ptáka viděli. Je to určitě možné, protože tyto velmi ornamentální druhy jsou populární v Asii, kde se jim dokonce přisuzují mystické schopnosti, staly se proto předmětem uměleckých děl, obrazů a grafik.

Další neobvyklá plemena slepic

Mezi rarity patří také slepice, kterým chybí peří na určitých partiích. Patří sem třeba Naked Neck čili nahý krk. Vzhledem připomínají supa kříženého se slepicí.

O něco šílenější je druh, který je zcela bez peří. O tom a devíti dalších nejvzácnějších plemenech se dozvíte více v tomto krátkém, ale pěkně zpracovaném videu:

Zdroj: Youtube