Jaká je ideální výška podpatku?

Pokud s lodičkami úplně začínáte, určitě pro vás nejsou vhodné příliš vysoké podpatky. Doporučují se spíše boty na podpatku o výšce 3–5 cm. Zaručí vám elegantní vzhled, ale zároveň budou stabilní a pohodlné po celý den. Lodičky s nízkým podpatkem se obecně více hodí do práce, na schůzky nebo do města. Dají se skvěle kombinovat s pouzdrovými šaty, sukněmi i kalhotovými kostýmy.

Lodičky na klínu nebo na platformě

Řešení máme i pro ženy, které se zatím necítí na klasické dámské lodičky s podpatky. Ideální pro ně bude klínek, který poskytuje noze větší oporu. V nabídce e-shopů jich stále najdete spoustu. Potom se můžete postupně přesunout k botám na nízkém a časem i na vysokém podpatku, které ale určitě nedoporučujeme nosit příliš často.

Další možností jsou dámské lodičky na platformě, která je rovněž pro nohy příjemnější. Zejména u velmi vysokých podpatků doporučujeme alespoň nízkou platformu vždy, a to nejen s ohledem na pohodlí, ale také na zdraví. Sortiment těchto lodiček se neustále rozšiřuje a pokud jde o dostupné velikosti, i zde je to za poslední roky lepší a lepší.

Trendy jsou lodičky do špičky a s páskem

Letos se budou nosit hlavně dámské lodičky s úzkou špičkou a páskem, který plní i dekorativní funkci. Může s lodičkami kontrastovat, nebo se naopak skvěle doplňovat. Někdy má zajímavý vzor nebo strukturu, jindy klasický pásek dokonce nahrazují výrazné stuhy. Takové varianty se nejlépe hodí k letním šatům a sukním stejně jako k džínám, kterým dodají ten správný módní šmrnc. Stejně tak si je můžete vzít i na večírek k party šatům. Jen pozor na příliš krátké sukně nebo šortky, výsledek by mohl působit lacině.

Lodičky na svatby, plesy a další akce

Speciální kategorii představují lodičky na společenské události. Tento typ obuvi můžeme ještě rozdělit na lodičky na vsvytby nebo na plesy a podobné akce. Svatební obuv se vyznačuje světlými barvami, jemností a romatickými detaily. Konkrétní výběr záleží i na celkové styligu, šatech a stylu svatby. Dnes už jsou běžné nejen klasické svatby na radnici nebo na zámku, ale také venku či na statku, případně dokonce na pláži. Tomu je nutné svatební lodičky přizpůsobit. Na zámku budou lépe vypadat luxusní šaty i lodičky, boho svatba se zase obejde bez vysokých podpatků.

Kozačky na podpatku

V chladním období doporučujeme zaměřit se na kozačky na podpatku, které bez problému nahradí lodičky. Navíc vám zajistí dokonalý komfort i v mrazech. Některé jsou i zateplené, jiné mají velmi zajímavý design. Patří mezi ně například tyto kozačky: https://answear.cz/k/ona/boty/kozacky-a-kotnikove.