Potřebujeme
- 300 g směsi hub
- 3 vejce
- 1 cibuli
- lžíci sádla nebo másla
- kmín
- sůl, pepř,
- popřípadě krupici, zeleninu nebo uzeninu
Jak na to
Houby očistíme (ve správné smaženici jich má být deset různých druhů) a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme ji dorůžova na rozpáleném sádle. Někdo dává přednost máslu, chuť je pak jemnější. Přidáme houby, kmín a dusíme pod pokličkou. Nepodléváme, houby pustí vodu samy.
Občas zamícháme a když houby změknou, pokličku odkryjeme, aby se vydusila všechna voda. Zahustíme rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme a podáváme s čerstvým chlebem.
Chceme-li mít smaženice více, přidáme lžíci krupice. Do hub můžeme podle chuti a fantazie vmíchat i nejrůznější zeleninu (květák, spařenou kapustu, pórek) nebo i uzeniny (párek, opečenou klobásu).