Vystavte své oblíbence

V útrobách skříní či na půdách často schováváme věci, které už v běžném životě těžko využijeme, ale jen neradi se s nimi loučíme. K takovým patří např. staré gramofonové desky. Různě velké vinylové kotouče mohou ozdobit stěny na chodbě či v obýváku.

Zdi v předsíni můžete dekorovat třeba kolekcí klobouků. Jejich uchycení a rozmístění na stěně volte tak, aby když by vás pohled na ně omrzel, mohlo jejich místo zastoupit i něco jiného. Na chalupě můžeme podobným způsobem umístit nejrůznější stará kulatá síta nebo ošatky.

Záludnosti dětských pokojíčků

Při výzdobě dětských pokojíčků je vhodné počítat s proměnami zájmů jeho obyvatel. Skvělé je, pokud se děti do proměn výzdoby také zapojí. Nechce se vám lepit na zeď tapety ani velké samolepky?

Zkuste se poohlédnout po washi páskách. Tyto speciální papírové pásky se snadno lepí i na zeď, ale není problém je z ní odstranit. Výhodou je nejen snadná aplikace, ale také bohatá nabídka barev a vzorů.

Snadná výroba a výměna

Výhodou závěsných dekorací je snadná výroba i výměna. Oblibě se těší především v ložnicích, ale své místo mají i v obývacích pokojích. Jaký materiál k zavěšení zvolíte je jen a jen na vás. Výhodou tohoto řešení je, že není nijak časově ani finančně náročné.

Zdroj: Youtube

K zavěšení se hodí bambusová tyč nebo zajímavě rostlá větev. Zavěsit můžete borové šišky, korálky, ale třeba i nejrůznější tvary vystřižené z papíru (srdíčka, peříčka, květy), popř. poskládané metodou origami. Svou roli hraje i volba a střídání barev. Z proužků papírů můžete zhotovit papírové řetězy a pro výsledný dojem umocnit v duchu ombré techniky. Následující video ukazuje, jak snadno můžete vytvořit i dekoraci z roliček od toaletního papíru.

Zdroj: Youtube

Dopřejte si originál

Na to, abychom měli byt vyzdobený originálními mistrovskými díly většinou nemáme nejen peníze, ale ani podmínky pro jejich kvalitní vystavení. Ale nic nám nebrání využít k osobité výzdobě stěn výtvory našich ratolestí či své vlastní, popř. snímky z rodinného archivu. Skvěle vypadají také dekorace zhotovené technikou macramé nebo třeba string artu.

Nejjednodušším řešením je připnout fotky nebo obrázky dřevěnými kolíčky na režný provaz. V tomto případě se však vyplatí malá investice. S ohledem na zbytek interiéru můžeme zvolit vhodnou velikost a barevnost obrazových rámů, popř. nechat díla zapaspartovat nebo si vytvořit paspartu vlastní.

Zdroj: www.housebeautiful.com, tadyjemoje.csobstavebni.cz