Zavařování v myčce na nádobí je jednoduché. Stačí dodržet základní pravidlo

Na začátku zavařování by měla být důkladná sterilace sklenic a víček.
Zdroj: Eurybia / Shutterstock.com

Zavařování okurek, jeden z letních rituálů zahrádkáře
Zdroj: Shutterstock.com / Alliance

Zavařené ovoce potěší v zimě
Zdroj: Jenn Huls/ Shutterstock.com

Myčka je výborná na dokonalé vymytí sklenic pro dětské přesnídávky.
Zdroj: ARTYOORAN / Shutterstock.com

K zavařování můžeme použít i dostatečně velký klasický hrnec, sklenice vypodložíme utěrkou.
Zdroj: Jan_Mach / Shutterstock.com

Tvar košů v myčkách není pro ukládání plných zavařovacích sklenic optimální.
Zdroj: Andrey_Popov /Shutterstock.com

Domácí zavařování do recyklovaných sklenic
Zdroj: zarzamora / Shutterstock.com

Ve sladkokyselém nálevu můžeme uchovat také houby.
Zdroj: Lyudmila Mikhailovskaya / Shutterstock.com

Zavařovací sklenice umyjeme v myčce programem s nejvyšší teplotou.
Zdroj: Tagwaran / Shutterstock.com

Čisté sklenice chráníme před případným znečištěním.
Zdroj: Orehova / Shutterstock.com

Ovoce i zeleninu zavaříte na sto způsobů
Zdroj: monticello / Shutterstock.com

Nálevka se širokým hrdlem usnadní plnění zavařeniny do skleniček. Nemusíte se pak bát znečištění hrdla.
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

čistota je při zavařování důležitá
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Domácí zavařování šetří peníze i zdraví
Zdroj: Shutterstock.com / Alliance

Perfektně připraveno na zavařování
Zdroj: wsf-s / Shutterstock.com

Dobře zavařené sklenice vydrží po celou zimu
Zdroj: Alliance Images / Shutterstock.com

Speciální hrnec na zavařování je užitečný
Zdroj: B Brown / Shutterstock.com

V zimě vám zavařeniny připomenou léto
Zdroj: Zakhar Mar / Shutterstock.com

zavařovací hrnce
Zdroj: Archiv ireceptar.cz

Sezóna zavařování začíná většinou třešněmi a jahodami
Zdroj: Chamille White/ Shutterstock.com

Domácí zavařování je stále populárnější
Zdroj: Nagy-Bagoly Arpad / Shutterstock.com