Zdroje: hobby.blesk.cz, www.jaktak.cz

Věncům sluší větvičky ze stálezelených keřů a stromů

Zdá se vám, že v zimě není z čeho tvořit? Vzpomeňte si na všechny ty keře a rostliny, které listí neshodily nebo mají třeba dosud ještě i plody. Inspirujte se a vyrobte si jednoduchý věnec, který vydrží zdobit až do jara. Poohlédněte se po zahradě nebo se projděte zimní krajinou, určitě najedete spoustu zajímavých přírodních materiálů, kterými můžete takový věnec ozvláštnit.

Poohlédněte se po stálezelených rostlinách, mnohé určitě rostou ve vaší blízkosti. Určitě najdete túje, cesmíny, mahonie a další.

I korpus je ozdoba věnce

Kde začít? Třeba korpusem. Ony totiž věnce zdobí nejen tím, co na ně připevníte, ale mohou být také samy o sobě docela pěkným zpestřením. Věnce můžete vyrobit jednoduše nejen z proutí, šlahounu vinné révy nebo větví břečťanu. Jestli máte doma tavnou pistoli, tak můžete udělat korpus v podstatě z čehokoli. Krátké nastříhané větvičky a šišky jsou docela přírodní, zdarma a velice pěkné díky zajímavé struktuře.

Nebraňte se ani různým plodům, ať už přírodním nebo umělým. Několik větviček lakovaných plodů vás nezruinuje a dá vám možnost na suchém věnci rozzářit barvy. Takový věnec je v podstatě nesmrtelný a použitelný po celý rok. Věnujte čas vytvoření robustnějšího korpusu, aby věnec nepůsobil lacině a příliš stroze.

Břečťanový věneček pro každou příležitost

V tomto kratičkém videu uvidíte, že i obyčejný břečťan nadělá spoustu parády, a to po celý rok. Je to takový nedoceněný zelený nezmar.

Zdroj: Youtube

Neobvyklý mechový věnec na hrob

Vynikajícím nápadem je také věnec mechový. Který je krásně zelený a vlhké zimní počasí mu svědčí.

Zdobení věnce je jen na vašem vkusu. Jistě se doma najdou vhodné pentle či krajky, několik málo ozdob nebo sušených květin či plodů. Ale ani prosté věnce neurazí. Věnec pak můžete položit kolem svíce, lucerny nebo andělíčka, který hrob zdobí.