Do pudinku se ukrývá mince pro štěstí
Potřebujeme (na 20 porcí)
- 600 g hovězího loje
- 450 g zkaramelizovaného cukru
- 120 g citronové kůry
- 120 g kandovaného ovoce
- 450 g strouhané housky
- 225 g prosévané mouky
- 45 g vajec (vážíme ve skořápce)
- asi 0,5 l mléka
- 1 kávovou lžičku muškátového ořechu
- 200 ml koňaku
Jak na to
Do vajec ušlehaných s cukrem a lojem přidáme mouku, strouhanku, muškátový oříšek, kůru z citrónu, kandované ovoce. Vše dobře promícháme. Přidáme tolik mléka, aby těsto bylo vláčné, dobře zamícháme a necháme v chladu odstát zhruba 18 hodin.
Poté přidáme koňak, těsto vlijeme do dobře tukem vymazané pudinkové formy a vaříme v páře asi 8 hodin. Pudink lze v chladu skladovat i delší dobu, dokonce se někdy doporučuje připravovat ho až s měsičním předstihem.
Zdroj Informační centrum EU, foto Shutterstock