Aby se nadívané kuře dalo snadno porcovat, je vhodné ho před plněním nádivkou zbavit skeletu. Na následujících fotografiích je postup vykostění kuřete názorně zachycený.
Kuře otočíme krkem k sobě prsíčky nahoru. Hmatem najdeme v krajní části prsíček krkavčí kost na obou stranách a vytrhneme ji.
Začneme prsty oddělovat maso od hrudní kosti. Nepoužíváme nůž, abychom neprořízli kůži. Jakmile jsou prsíčka celá oddělená od žeber, vezmeme nůž a kruhovitě nařízneme úpony svalů kolem kloubu křidýlka. Kloub oddělíme.
Otočíme kuře hřbetem nahoru a prsty oddělujeme maso a kůži od zadní části žeber.
Když se dostaneme k pánevní kosti, opět podobně jako u křidýlek nařízneme šlachy a upínající se svaly v kruhu kolem kloubu stehýnka a kloub oddělíme.
Prsty oddělíme zbytek masa od skeletu až k biskupu. Kůži kolem biskupu odřízneme, biskup zůstane na skeletu. Skelet celý vyjmeme a použijeme na vývar.
Kuře zašijeme kuchyňskou nití nebo zajistíme kuchyňskou jehlou či párátkem na krku. Naplníme nádivkou podle chuti a obdobně uzavřeme na druhé straně. Nádivka během pečení nabude, proto kuře nepřeplňujeme a případně zbylou nádivku upečeme zvlášť.
(Na fotografii je nádivka ze 4 plátků toastového chleba, 1 vajíčka, lžičky rozpuštěného másla, ochucená solí, pepřem, muškátovým oříškem a směsí jarních bylinek).
Vložíme do pekáče, osolíme, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme při 180 ⁰C do zlatova.
Po upečení necháme 15 minut odležet a potom porcujeme.