Plod kiwi

Lehká a lahodná roláda s kiwi

Máte rádi kiwi? Nebo se vám dokonce urodilo na aktinidii obepínající pergolu, plot, nebo zdobící vchod do domu? Užijte si šťavnaté plody v receptu, který prodlouží léto.

Potřebujeme

  • 5 vajec (žloutky a bílky zvlášť)
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 5 a 1 lžíce polohrubé či hladké mouky
  • špetku prášku do pečiva
  • šťávu a nastrouhanou kůru z 1 citronu
  • lžíci olivového oleje
  • lžíci kokosu nebo jemné strouhanky

roláda z kiwiroláda z kiwiAutor: Archiv ireceptar.cz

Jak na to

  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáme pět lžic mouky a prášek do pečiva, citronovou šťávu, kůru a olej.
  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a spolu se lžící mouky ho lehce vmícháme do těsta.
  3. Plech vysypeme kokosem nebo strouhankou a na něj rozetřeme těsto na sílu zhruba centimetr. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi dvacet minut.
  4. Hotový piškotový plát s pomocí utěrky stočíme. Když zchladne, rozbalíme ho, potřeme dobře dotuha vyšlehanou šlehačkou, na ni rozložíme tenké plátky kiwi a znovu zatočíme.

Necháme vychladit a nakonec roládu poprášíme cukrem a ještě ji můžeme dozdobit ovocem a šlehačkou.

Akční letáky