Potřebujeme
- 500 g brambor
- 25 křepelčích vajíček
- 250 g hrubé mouky
- 1 vejce, sůl
- 100 g čabajky nebo šunky
- 100 g kladenské pečeně
- 1 cibuli
Jak na to
Uvaříme brambory ve slupce, křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme je.
Pak studené brambory oloupeme, jemně nastrouháme, přidáme hrubou mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Vyválíme z něj váleček a rozkrájíme ho na stejné kousky.
Každé křepelčí vajíčko zabalíme do tenkého kolečka čabajkového salámu nebo kousku šunky a obalíme kouskem bramborového těsta.
Připravené knedlíky uvaříme v osolené vodě. Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou kladenskou slaninu a nakrájenou cibuli. Knedlíky rozdělíme na talíře, přelijeme slaninou s cibulkou. Podáváme s dušeným zelím nebo se špenátem.
Pro Recepty Receptáře Blanka a Jiří Poláčkovi