Cukroví v podobě houbiček.
Zdroj: PPVector / Shutterstock.com

Cukroví pro náruživé houbaře - nepečené hříbečky z ořechů či mandlí

Z mandlové hmoty se skvěle modeluje. Další výhodou je její snadné obarvování. A tak můžeme náruživým houbařům připravit speciální cukroví.

Do marcipánu patří mandle, ale také strouhané ořechy vytvoří s cukrem a bílkem tvárnou hmotu. Vymodelovat z ní můžete například sladké hříbky.

Potřebujeme

  • 200 g jemně nastrouhaných mandlí nebo ořechů
  • 200 g moučkového cukru
  • 1–2 bílky
  • 30 g čokolády

Jak na to

Na válu zpracujeme ořechy nebo mandle s cukrem a bílky až bude hmota hladká a pevná. Hmotu rozdělíme na tři části.

Hříbečky z ořechů a mandlí. Hříbečky z ořechů a mandlí. Zdroj: Elena Larina / Shutterstock.com

Do první přidáme jemně nastrouhanou čokoládu a dobře prohněteme – z této části pak budeme tvarovat hlavičky hříbků.

Ze zbylých dvou dílů bílého těsta tvarujeme nožičky houbiček.

Hlavičky přilepíme ke spodní části bílkem. Kloboučky můžeme ještě posypat kakaovým práškem. Necháme zaschnout.

Akční letáky