Labradorský retrívr

Labradorští retrívři jsou jedněmi z nejoblíbenějších psů po celém světě. Tito přátelští pohodoví psi jsou ideálními psy pro rodinné soužití, ale i pro extroverty obecně. Dovedou si hrát nejen s ostatními psy, ale i se svými lidskými protějšky.

Zlatý retrívr

Chytří, oddaní, společenští a láskyplní psi – to vše v jednom velkém zlatém balení. Dokážou se přizpůsobit takřka každému prostředí a téměř každé situaci. Jsou vynikajícími rodinnými psy. Jako společníky si nemohou extroverti přát nikoho lepšího než zlaté retrívry.

Bernský salašnický pes

Jste extrovert, který žije v horách nebo kdekoli jinde, kde vládne chladné počasí? Pak je bernský salašnický pes pro vás jako stvořený.

Tito psí vytrvalci milují sníh a svou rodinu. Mají rádi svou smečku pěkně pohromadě a dobře se s ní baví. Dokážou být skvělými chůvami pro vaše děti i láskyplnými loajálními přáteli pro dospělé. Váš bernský salašnický pes bude vaším přítelem všude tam, kam vás nohy zavedou.

Bígl

Extroverti jsou upovídanější než ostatní lidé a bíglové jsou zase hlasitější než ostatní psi. Takže je to jasné - extroverti a bíglové se k sobě skvěle hodí. Bíglové jsou známí svým hravým přístupem a inteligencí. Díky těmto vlastnostem se skvěle hodí pro trpělivé aktivní extroverty.

Boxer

Boxeři jsou psi s jedinečnou povahou. Jsou přátelští, společenští a aktivní. Jsou obdařeni mnohým talentem, dovedou pobavit, upřímně rozesmát, skvěle se učí a lásku rozdávají na každém kroku. Tito mnohostranní psi jsou nejen skvělými parťáky do rodiny, ale i na cvičák. Hodí se i pro začínající kynology. Nejsou agresivní a dovedou s láskou vychovávat děti stejně tak dobře, jako přinášet radost nemocným a hospitalizovaným lidem jako skvělí canisterapeutičtí psi.

Corgi

Odvaha a přátelskost, to jsou charakteristické vlastnosti pro tyto psy. Proto jsou dobrou volbou pro lidi, kteří milují poznávání dalších lidí. Každý korgi bude vděčný za to, že udržujete jeho mozek bdělý a život s vámi mu přináší neustále nové aktivity a nové přátele. Navíc jsou to velmi milí psi, kteří na sebe strhávají pozornost všude, kam se vrtnou. Tím zajišťují svým extrovertním majitelům dostatek sociálních kontaktů na každé procházce.

Mops

Mopsové se objevili i na našem seznamu nejoblíbenějších psů pro introverty. A skutečně je tomu tak. S těmito psy zkrátka nikdy nešlápnete vedle. Hodí se jak pro lidi, kteří jsou rádi středem pozornosti, tak i pro ty, kteří si na konci dne rádi odpočinou vedle svého chlupatého čtyřnohého mazlíčka v klidu a ústraní třeba na gauči.

Bostonský teriér

Chcete mít doma velkou osobnost v malém balení? Pak si pořiďte bostonského teriéra. Tito přátelští, společenští a naprosto rozkošní psi udělají z vašeho života jeden velký večírek. Jste-li společenský tvor a chybí vám už jen čtyřnohý mazlíček nenáročný na prostor, bostonský teriér je pro vás tou nejlepší volbou.

Americký pitbulteriér

Jsou zvláště vhodní pro společenský životní styl extrovertů. Jsou orientovaní na lidi a jejich vzájemná společnost oběma stranám velmi prospívá. Dobře vychovaný pitbul snadno přesvědčí své okolí, že není obávaným psem, tak jak ho média často vykreslují. Navíc se tito psi dokážou skvěle přizpůsobit různému prostředí a mají rádi děti. Disponují ohromným množstvím energie a rádi vás budou následovat kamkoli. Jsou to psi naprosto oddaní svému majiteli a jeho rodině.

Jack Russell teriér

Odvážní, chytří a plní energie, to jsou JRT. Jsou ideálními společníky pro extroverty, kteří dlouho nevydrží na jednom místě a jsou stále někde na cestách. Tito ostražití malí teriéři potřebují hodně outdoorových aktivit a skvěle se jim daří v mnoha psích sportech, například v agility. Nejlépe se jim daří ve společnosti aktivních a kreativních lidí, kteří mají dobrý smysl pro humor.

Cairn teriér

Tito teriéři jsou vhodnými společníky do každé rodiny. Každý správný cairn teriér je neohrožený, sebevědomý a také trochu paličatý. Je zvědavý a tak trochu neposeda, navíc si rád zaštěká. Takže v rodině čítající hned několik členů se bude cítit opravdu dobře. Nejlepší je zapojit se s ním do některého ze psích sportů a využít tak jeho hravé energie. Čas společně strávený s tímto psem je přínosný pro obě strany. Tito srdeční a hraví psi jsou poslušnější než ostatní teriéři. Také se snadněji cvičí. Jsou temperamentní a kolem sebe šíří dobrou náladu.