Zdroje: odorsolver.com, www.youtube.com

Zapalte nad WC sirku!

Víte, proč je dobrý nápad zapálit sirku na záchodě? Možná že vás důvod překvapí nebo snad tenhle trik znáte? Nebudeme vás dlouho napínat. Je jisté, že s návštěvou toalety se v místnosti pojí nepříjemné pachy, kterých může být těžké se zbavit. Toalety i některé koupelny bývají zcela bez oken, některé i bez jakéhokoli větrání, a pak je takový zápach samozřejmě ještě nepříjemnější.

Zapálená sirka ovšem zápach nejen zamaskuje, ale plyny vzniklé při zažívání také zlikviduje. Proto je nutné sirku nejen zapálit, ale také nechat hořet co nejdéle. Díky tomu dáte šanci zbavit se nejen hořlavých plynů, ale také spálením sirky vznikne oxid siřičitý, který zápach zamaskuje.

Jak si poradit se zápachem na WC či v koupelně?

Jako hosté však s sebou málokdy nosíme sirky, parfém či jiné intenzivně vonící látky, které by nás z prekérní situace dostaly.

Jiné je to však ze strany hostitele. Máte-li doma návštěvu, můžete si doma zpříjemnit atmosféru i zapálenými svíčkami, což je obzvlášť během zimních měsíců příjemné, a tak nějak přirozenější. Použijete-li na záchodě vonné svíčky, pak bude i používání toalety o něco příjemnější. Nikdo se pak nemusí cítit trapně po návštěvě toalety.

Jako hostitel však můžete návštěvě na toaletě nabídnout i jiné účinné prostředky. A je jich poměrně dost:

  • Pořiďte běžný kupovaný vonný sprej.
  • Vyrobte vonný sprej z alkoholu a esenciálních olejů v manuálním rozprašovači.
  • Nahraďte sprej kolínskou nebo podobným parfémem a nechejte jej v okolí toalety.
  • Nemáte-li vonné svíčky, použijte tyčinky nebo bytový parfém, můžete jej i vyrobit.
  • Pořiďte vonné dezinfekční tablety do nádržky nebo toalety, které zavoní při každém spláchnutí.
  • Nechejte na záchodě či v koupelně nádobu s použitou kávovou sedlinou. Ta také dobře pohlcuje a kryje pachy.

Šíření pachů na WC

Dobré je také vědět, že pokud přiklopíte víko toalety před spláchnutím, nepříjemné zápachy redukujete o polovinu, respektive se během splachování rozšíří o 50 % zápachu méně.

Související články