Celý svět se snaží omezit plasty, což je samozřejmě v pořádku. A i když se snažíte žít ekologicky, občas si domů tu svou oblíbenou limonádu přeci jen přinesete. Co s těmi několika lahvemi můžete spáchat? Nabídka je docela rozsáhlá. Omrkněte naše tipy, třeba vám nějaký padne do oka!

Závěsné záhony

Je jedno, jestli budete chtít mít okrasné rostliny nebo salát, který můžete zkonzumovat. Buďte si jistí, že do těchto záhonů se vám plzáci nedostanou! Zašroubovanou prázdnou lahev si položte na pracovní stůl a ostrým nožem vytvořte přiměřeně velký otvor, kam nasypete hlínu a zasadíte to, co máte rádi.

Puff neboli "bobík" na sezení

Jestliže k vám chodí čas od času návštěvy, jistě se bude hodit nějaké místo k sezení navíc. Nemusí to být zrovna plnohodnotná židle, postačí i něco jako taburet. Ten si z PET lahví můžete vyrobit a budete překvapení, že to není ani nic moc složitého.

Budete potřebovat:

  • 12 dvoulitrových PETek
  • pevnou lepicí pásku
  • gumicuk nebo lepenku
  • silnější desku (například sololitovou)
  • tavnou pistoli
  • molitan (tloušťka alespoň 1 cm)
  • látku vhodnou do vašeho interiéru
  • sešívací pistoli

Související články

Jak na to:

Poskládejte si PET lahve do 4 řádků, kdy horní a dolní řádek obsahuje 3 lahve, prostřední dva řádky 4 lahve. Svažte je gumicukem nebo použijte na spojení lepicí pásku. Slepte lahve pevnou lepicí páskou, odstraňte gumicuky a přelepte seskládané PETky alespoň ještě na dvou dalších místech. Desku si upravte do velikosti obvodu PET lahví (2x), jednu desku dejte na pracovní stůl, na ni položte poskládané lahve a navrch přiložte druhou upravenou desku. Opět přichází na řadu pevná lepicí páska, se kterou desky k lahvím připevníte. Z molitanu si vystřihněte plášť taburetu (aby byl po celém obvodu) a „sedátko“. Plášť spojte opět lepicí páskou a na upevnění sedátka využijte tavnou pistoli. Na závěr už jen stačí potáhnout taburet látkou a připevnit jí sešívací pistolí ke dnu, kde zůstala obnažená deska.

Podrobný návod si pusťte na tomto videu:

Zdroj: Youtube

Vychytávka na žloutky

Když se v receptu píše „oddělte 3 žloutky“, tak se mnoha lidem protočí panenky, protože pohrávání se žloutkem ze skořápky do skořápky se ne vždy úplně vyvede. Přitom stačí mít v kuchyňské skříňce vymytou půllitrovou plastovou lahvičku. Jednoduše opatrně rozklepněte vejce do misky, lahvičku jemně zmáčkněte, opatrně přiložte ke žloutku, lahev v ruce povolte, tím se nasaje vzduch a tím pádem i žlutý střed z vajíčka. Pro uvolnění žloutku opět lahev trochu zmáčkněte.

Další skvělé nápady: Fotoinspirace

Zdroje: carujeme.cz, hobby.blesk.cz, primanapady.cz