Moderní bydlení dnes rozhodně není jenom samotný dům

Většina lidí touží propojit interiér a exteriér domu. Ten chceme využívat stejně a své domy doslova otevíráme exteriéru. Je jedno, jestli máme malý nebo velký pozemek. Důležité je snažit se venkovní prvky koncipovat co nejvíce bezúdržbově, trvanlivě a samozřejmě též esteticky. Tedy tak, aby ladily s architekturou domu, splňovaly požadavky a aktuální trendy a líbily se i nám samotným.

Kdo trvá na přírodních materiálech, ten neuspěje. Dřevo není bezúdržbové ani nemá dlouhou životnost při sebelepší povrchové úpravě či tlakové impregnaci. Různé kompozity plastu a dřevních pilin mají již od přírodního materiálu hodně daleko. Problematický je i přírodní kámen, který je předražený a mnohdy neumožňuje přesnou pokládku.

Řešením jsou precizní betonové prvky, které vypadají jako přírodní dlažba. Mnozí máme k betonu negativní vztah, to je ale nesprávný postoj. Je to tradiční materiál z přírodních zdrojů, který dnes navíc díky moderním technologiím a skvělému designu umí nabídnout i věrné imitace přírodnin.

Betonová dlažba je v současnosti nejlepší řešení pro venkovní dláždění. I v tom nejluxusnějším provedení je levnější a též dokonalejší než přírodní kámen. Umí navíc napodobit nejen kámen, ale rovněž dřevo, a to tak věrně, že mnohdy rozdíl nepoznáte ani při bližším zkoumání. Dlažba imitace dřeva – to je jeden z největších hitů mezi natural dlažbou firmy Presbeton.

Dřevo, které netrouchniví

Když má dlažba dekor dřeva a je od Presbetonu, rozhodně ji nerozeznáte od pravého. Firma se právem chlubí, že dokáže nabízet sílu betonu a krásu dřeva současně. Betonové prvky jsou nesrovnatelně trvanlivější než tradiční evropské dřevo, s minimální údržbou (doporučuje se pouze z času na čas obnova impregnace snadně aplikovatelným postřikem), výrazně levnější než dřevo exotické či kompozitní náhražky.

Celkem nabízí Presbeton tři řady s imitací. Nejpropracovanější je systém BARK. Ten zahrnuje nejen venkovní dlažbu, ale taktéž palisády, travní lemy, schody, odvodňovací žlaby, květináče, napodobí prkno, trám i pražec. Díky tomto systému vytvoříte dokonalou zahradu v perfektním designu. Betonová směs je přitom připravena z čistě přírodních materiálů a výslední produkt je ošetřen speciální kompozitní látkou používanou pro pohledové betony. Výrobek je též vnitřně i povrchově impregnován tak, aby bylo zamezeno pronikání vody do struktury výrobků a nedocházelo k poškození prvků mrazem. Tato impregnace chrání prvky rovněž před poškozením špínou, jako je bláto, oleje, či třeba žvýkačka.

Kromě série BARK má Presbeton v sortimentu další dvě naturální dlažby imitující dřevo. Dlažba TOGO je ideální pro řešení pochozích teras, okolí bazénů i malých vodních ploch. Doplnit ji lze schodem nebo kostkou se stejným reliéfem. WOODY je pak venkovní přírodní betonová dlažba v hnědočerném odstínu. Hodí se pro různě velké plochy a kombinovat lze celkem tři rozměry desek, díky čemuž působí dlažba velice přirozeně.

Skvělé řešení pro venkovní bazény

Jak dlažba WOODY, tak TOGO, obě imitující dřevěná prkna, se hodí pro venkovní řešení ploch kolem zahradních bazénů. Presbeton však má i další řešení. Travertin dlažba VERTO je pro úpravu okolí bazénu zcela připravena. Je určena pro pochozí plochy, a kromě plošných prvků a obrubníků jako ukončovacích prvků nabízí i bazénové lemy. Bude to perla vaší odpočinkové zóny.