Základem úspěchu je kvalitní barva na vlasy. Na trhu je k dispozici opravdu ohromující škála odstínů různých barev. Některé ženy volí dva nebo více odstínů najednou a jsou takové, které upřednostňují zajímavé duhové barvení. Než si hlavu ozdobíte kreativní kombinací, ujistěte se, jestli to opravdu chcete. Tento článek vám s přemýšlením o obarvení hlavy třeba trochu pomůže.

Pozor na komplikace v práci

Ujistěte se, že vaše nová barva vlasů neovlivní vaši pozici v práci. Pokud pracujete v prestižní společnosti nebo v instituci, kde je extravagantní styl nepřípustný, buďte připravené, že se vaše jasně obarvené vlasy mohou stát zdrojem problémů. Proto je důležité předem zjistit, jak se vaše pracovní okolí bude na růžovou hlavu dívat.

Můžete mít všechno, jen ne najednou

Za jeden den vlasy bohužel nemohou získat požadovaný odstín, zvlášť pokud nejste blonďatá. Dosažení požadované barvy závisí na původní barvě vašich vlasů a předchozímu vystavení vlasů negativním vlivům barev a barvicích prášků. Pokud tedy máte odbarvené vlasy, budou nejsvětlejší prameny barvu absorbovat aktivněji. Aby byl odstín jednotný, měly byste začít přípravnou fází, tedy vyrovnání odstínu po celé délce vlasů.

Musíte vlasy zesvětlit

Pokud nejste blonďatá nebo máte tmavé vlasy, pak budete muset projít několika procedurami zesvětlení vlasů, a teprve poté barvit vlasy nějakou neobvyklou barvou. Zesvětlení může vlasy výrazně poškodit (jsou sušší a křehčí), proto se v tomto případě doporučujeme obrátit na příslušného odborníka.

Vyberte si opravdu vhodnou barvu

Po jakémkoli zbarvení vlasů je těžké zásadně změnit barvu. Zvlášť pokud vlasy mají velmi jasný odstín. Proto byste se měly ujistit, že vámi zvolená barva dobře ladí s barvou vaší pleti, očí, oblečení. Dívky často dělají obrovskou chybu, když si vyberou barvu, která se jim líbí a už nepřemýšlí o tom, zda jim bude tato barva slušet. Jediný správně zvolený odstín vlasů může zásadně změnit váš život a navíc zvýšit sebevědomí.

Drahá a kvalitní péče o vlasy

Po každé beauty změně vyžadují vlasy zvláštní péči, zejména po zesvětlení a jasném barvení. Pamatujte, že nákup šamponů, vlasových masek, balzámů, sér a olejů vás bude něco stát, nemluvě o pravidelných návštěvách salonů krásy.