Samozřejmě, že nejlepší je doporučení už osvědčeného řemeslníka od někoho z rodiny či známých. Pokud ale nikdo takového nezná, tak je třeba použít internet. Tady je dobré najít vhodná vyhledávací klíčová slova, jako je například Instalatér Praha. Je třeba si však uvědomit, že i instalatér musí k vám dojet, takže si napočítá náklady na kilometr. Proto je lepší hledat poněkud přesněji – třeba Instalatér Praha 8.

Kvalita je v referencích

I tak se pravděpodobně objeví docela dost nabídek. Raději se přesvědčte, že daná firma skutečně je z dané oblasti. Internetové stránky mohou mít jakákoli klíčová slova. Pak je na místě zjistit, jestli firma dokáže právě to, co potřebujete. Samozřejmě, jednoduché úkony, jako výměnu kapajícího vodovodního kohoutku zvládne i hodinový manžel, ale otázka je, jak rychle a kvalitně a jestli bude mít i s sebou všechny náhradní díly a nářadí. Složitější práce už pak je lepší nechat vyloženě na instalatérské a topenářské firmě. Takže je lepší nechat vyhledat rovnou v klíčových slovech daný problém: Výměna bojleru Praha.

Kvalitní firmu není snadné poznat. Nejlépe podle recenzí na Googlu nebo podle referencí na stránkách. Pokud je nemá, třeba se jimi nechce chlubit. A proto i při základní vyhledávání slov Instalatér Praha hledejte takové internetové stránky, kde jsou všechny informace o poskytovaných službách i s referenčními projekty.

Něco navíc

Jako zákazníci ale můžete chtít i něco navíc. Například instalatéra, který bere karty, protože prostě nemáte doma hotovost, kterou byste okamžitou havárii zaplatili. Najít takového je dnes obtížné. Stejně tak můžete hledat někoho, kdo nerozbourá celou koupelnu, aby našel problém v zazděné trubce. Existují firmy, které mají inspekční kamery a najdou přesné místo, kde k úniku vody došlo, takže jim bude stačit vyndat jedinou dlaždičku, aby dokázali problém opravit.

Protože je Praha velká a je zde mnoho cizinců, jedním z požadavků může být i instalatér schopný komunikovat v angličtině. Pak ovšem nevyhledávejte slovo instalatér, ale Plumber. Už to dokáže výrazně separovat nabídku. Všechny výše uvedené předpoklady splňuje například firma Rastislava Žáka, který nabízí instalatérské i topenářské práce vysoké kvality, s profesionálním přístupem, možností komunikovat anglicky i platit kartou. Kvalitu pak poznáte i na referencích a recenzích, které na internetu najdete.