Rádi se družíte? Čutněte si fotbálek!

Možná se zaujetím sledujete fotbalovou Ligu mistrů a říkáte si, jak to mohl ten Messi minout. Teorii máte zmáknutou, tak zavolejte starým známým, nebo vyhecujte kolegy v práci. Stačí jen nazout kopačky, najít fotbalový míč na půdě a rozpomenout si za dobu, kdy jste zářili v přípravce. Nemusíte nutně hrát na velké hřiště a shánět 22 lidí. Spoustu zábavy zažijete i na menším plácku, kde se dá hrát fotbal třeba 5 proti 5.

Raději si dáte do těla sami? Kolo to jistí!

Cyklistika je aktivita, která jde provozovat individuálně, ale i s kamarády či celou rodinou. Pokud pořádně šlápnete do pedálů, bude vás příjemně osvěžovat proudící vzduch. S cyklistikou teprve začínáte? Raději se držte v nížinách a naberte základní kondici, případně sáhněte po elektrokole, které vám do kopce pomůže. A je už jen na vašich preferencích, zda sáhnete po horském kole, silničce či gravelu.

Pokud se vydáte na delší výlet do přírody, nezapomeňte si vzít do cyklistické lahve dostatek tekutin a menší svačinku, aby vás nedostihla krize. A nezapomeňte, že v ČR pořád platí nulová tolerance alkoholu i pro cyklisty!

Nebaví dopravní zácpy? Vyzkoušejte alespoň párkrát týdně cestu do práce na kole. Možná tam nebudete dřív, ale uděláte něco pro své zdraví i životní prostředí!

Chcete zůstat na pláži? Co zkusit plážový volejbal?

Přece jen byste rádi k moři, ale zároveň se chcete hýbat a družit s kamarády? Plážový volejbal můžou hrát zkušenější hráči ve dvojicích, ale ve více lidech nejspíš udržíte míč déle ve hře a hra vás bude také více bavit. A pokud jste vyrazili na dovolenou i s cílem se seznámit, může být právě beach volejbal ideální záminkou pro oslovení krásných neznámých. Zároveň pro hru nepotřebujete nic víc, než síť a míč na volejbal.

Je vám horko? Dejte šanci vodním sportům!

Pokud jezdíte často k moři, možná uznáte, že kondiční plavání je jeden z nejnáročnějších sportů nejen co se týče osvojení techniky, ale také co do fyzické náročnosti. Odměnou jsou však vypracovaná ramena, prsní svaly a příjemné protažení celého těla. Plavání je ideální kompenzací k běhu, posilovně i cyklistice.

Ale pokud chcete změnu, můžete letos zkusit třeba paddleboarding. Nejen že jde o skvělou zábavu, ale navíc na paddleboardu zapojíte téměř každý sval na vašem těle. A kromě pomalého plavení po vodní hladině jde na SUP prkně cvičit i jóga.

Potřebujete vyčistit hlavu? Vyrazte do hor!

O tom, že Češi mají rádi hory se můžete přesvědčit např. na Sněžce, kde se každoročně tvoří fronty na lanovku. Jděte na to jinak a vyšlápněte ji letos pěšky. Spálíte nějaké kalorie a borůvkové knedlíky Vám budou chutnat ještě o stupeň více.

Nebo letos raději vyrazte na některou z méně známých hor, kde si nebudete připadat jako na Václaváku. My doporučujeme např. Bílou skálu na pomezí Krkonoš a Jizerských hor. Má sice jen 964 m, ale výhledy jsou z ní přímo královské.

Pro toulání po horách se vám určitě vyplatí pořídit kvalitní turistickou obuv, funkční oblečení a turistický batoh, do kterého uložíte pití, svačinu a náhradní oblečení. Počasí na horách bývá často nevyzpytatelné a o „hrdinech“ v sandálech a tílku by mohla horská služba vydat tlustou knihu.

Chybí vám nějaký kousek sportovní výbavy? Vyzkoušejte Sportano.cz

Veškeré sportovní vybavení nejen pro fotbal, cyklistiku, paddleboarding či turistiku najdete na e-shopu se sportovním vybavením https://sportano.cz. A mimo jiného pro vás mají nachystanou také sportovní výživu a doplňky stravy, které vám pomohou k lepším sportovním výkonům.

Sportano v konkurenci ostatních sportovních e-shopů vyniká především šíří sortimentu a také portfoliem top značek v každém sportovním odvětví. Na webu Sportana tak na vás čekají in-line brusle Rollerblade, sportovní hodinky Garmin či badmintonové rakety Yonex.

Velkým benefitem je pak doprava zdarma už od 800 Kč. I když je centrála e-shopu v Polsku, Sportano zvládá veškeré zboží skladem doručit do 48 hodin. Samozřejmostí je pak možnost vrácení zboží do 30 dní, což se hodí pro případ, že byste přece jen úplně netrefili velikost. Tak hurá na nákupy!