Připadá vám, že je holení na obtíž? Že to zdržuje při večerní hygieně, kdy už byste raději dělali něco jiného...? A že vlastně ani nevíte, jak vousy oholit? Jaký střih vousů se nosí? Co použít za kosmetiku, abyste ráno neměli kůži jako oškubaná slepice? Pokud jste alespoň na jednu z otázek odpověděli „ano“, bude vám náš článek částečným přínosem. U mužů právě tvar, délka a styl vousů dělá mnoho. Samozřejmě s ní ruku v ruce jde i úprava vlasů. U vlasů se zastavíme, ty si musí upravovat každý. Bohužel ne každý muž má čas, zkušenost a um si vousy upravovat sám. A tak když podle zmínek nebo na doporučení vyhledáte pánské kadeřnictví neboli barbershop, tak tam vám skvěle upraví vlasy i vousy.

Dříve to tak nebylo - alibistické heslo, že „chlap má být špinavej a smrdět“ - je díky bohu dávno pryč. Ale co použít za kosmetiku, abych udělal dobře své holením podrážděné pleti a vypadal jsem a vonělo to dobře…? Pokud jste muž a dočetl jste se zájmem až sem, protože se ve výše napsaném vidíte, čtěte dál. Dnes už i v Čechách existují barbershopy, tak jak jsme psali výše. Prvním na světě byl Truefitt & Hill, který funguje – a úspěšně, už od roku 1805. Barbera, který vás napaří, precizně oholí a dodá vašim vlasům švih, je dneska lehké najít, stačí otevřít internet.

Ale co když jste muž, který nerad poslouchá rady od ženy…? Protože kdo pracuje v holičstvích a kadeřnictvích? Ženy, co? A co vlastně ženská ví o kumštu holení tváře a o tom, „jakej look má správnej chlap mít“…?

I když existuje dost barber shopů, kde pracují i muži, tak v jednom z nich OPRAVDU ženu nepotkáte. Najdete ho v OC Metropoli Zličín na Praze 5, v barbershopu Barber´s wife, kde pracují výhradně muži. A dají vám sklenku dobré whisky. Oholí. Ostříhají. A poradí. Se stylem i s kosmetikou. Nabízejí prvotřídní kvalitu za přiměřenou cenu. A vaše drahá polovička zatím může brázdit lákadla obchodního centra. Bude spokojená dvakrát. Koupí nějaký obleček na sebe a bude okouzlena vaší proměnou.