Tiché a elegantní řešení

Pojďme si napřed říct, co vlastně je napouštění vany přepadem. Jedná se o vanový odtokový komplet, který je vybavený napouštěním přepadem ‒ to znamená, že vodu napouštíte otvorem přímo ve vaně (voda „přepadá" po stěně vany), takže vanová baterie nikde nepřekáží, což je velmi tiché a elegantní řešení. Pohledově vidíte jen ovládací kolečko v horní části vany a dole zátku.

Chraňte děti, když si hrají

Napouštění vany přepadem má – kromě vzhledu ‒ ještě jednu velkou výhodu – je zcela bezpečné. Nikde nic nepřekáží ani nevyčnívá. To je s malými neposednými dětmi k nezaplacení. Ony vnímají svět jako jedno velké dobrodružství a chtějí jej objevovat a zkoumat. Proto si neuvědomují, že by se mohly zranit. Ve vaně to platí dvojnásob. Když se děti koupou, pěna lítá, voda cáká a ozývá se dětský smích. O rameno vanové baterie se už praštil nejeden dospělý, natož děti, které mají hlavičku o dost níže. Právě napouštění vany přepadem vám pomůže tomuto zranění předcházet.

Stavebním přípravám se nevyhnete

Zaujalo vás toto řešení? Nedivíme se. I napouštění vany přepadem má však svá drobná úskalí. Třeba to, že se jedná se o nákladnější variantu, protože se neobejdete bez podomítkové vanové baterie, která je dražší než klasická nástěnná baterie. Na druhou stranu je tato varianta ale mnohem hezčí, protože podomítková baterie vystupuje do prostoru jen minimálně. Také se připravte, že se nevyhnete stavebním přípravám. Ještě před samotnou instalací musíte vyřešit způsob uchycení ruční sprchy a stavebně na to vše přizpůsobit. I samotná montáž je technicky náročnější, proto si raději zavolejte zkušeného odborníka.

Jakmile toto všechno zvládnete, bude vám odměnou vysoce komfortní koupání, bezpečnost vašich dětí i atraktivní a nadčasový design. A to za to stojí.