Nechce se vašemu potomkovi večer do peřin? I ty nejdivočejší děti potřebují dostatek spánku, aby mohly řádit také další den. Do článku jsme vybrali ty nejoblíbenější dětské postele podle recenzí rodičů na Heurece. Navíc se dozvíte, na co si dát při výběru bezpečné postýlky pro děti pozor.

Jak na výběr ideální dětské postele

Při výběru postele pro malé děti se zaměřte zejména na bezpečnostní prvky. Boční panely, které jsou často součástí postýlek, zabraňují nočním pádům na tvrdou podlahu. Výrobní materiál postele by měl být absolutně nezávadný – osvědčené je masivní dřevo. Všechny hrany a rohy dětské postele by měly být obroušené dokulata. Předejdete tak možným úrazům během divokých dětských her.

Výška postele od země by měla být pro malé děti 25 cm, postupně je však potřeba lůžko zvýšit až na 45 cm. Abyste nemuseli kupovat novou postel, vyberte si postýlku s vyměnitelnými nožkami. Ta pak poroste spolu s dítětem. Některé postele mají i velké šuplíky, do kterých rychle schováte poházené hračky.

Volba 1 – dětská postel Max-i se zábranou DOMINIK

Jednoduchá dřevěná postel Max-i se zábranou DOMINIK poskytne vaší ratolesti vše, co potřebuje. Nezávadný materiál výrobce ošetřil ekologickým bezbarvým lakem. Postýlku ale můžete mít i v několika různých povrchových úpravách včetně namoření. Jednolůžko je vyrobeno kvalitně a má pevnou stabilitu. Díky nadčasovému klasickému designu se hodí do jakékoliv domácnosti. Spolu s postelí získáte i laťový rošt. Matraci a případně i zásuvky si můžete objednat zvlášť. Postel seženete v 6 různých velikostech (od 160 × 70 cm až po 200 × 90 cm).

Volba 2 – dětská postel Tempo Kondela Roket

Postel Tempo Kondela Roket se hodí spíše pro větší děti – ty, které chodí alespoň do druhého stupně. Díky modernímu vzhledu jim však vydrží nejméně do studentských let. Rozměry lůžka jsou velkorysé, 140 × 200 cm. Povrchová úprava postele (DTD s fólií) zaručí ochranu proti vlhkosti a poškrábání. Díky dostatku úložného prostoru v podobě zásuvek z obou stran postele pak nebudete muset řešit, kam schováte sezónní oblečení nebo lůžkoviny pro návštěvu.


Dětská postel Tempo Kondela Roket se recenzentům líbí, ale ocenili by ještě lepší výrobní materiál.

Volba 3 – dětská postel Max-i se zábranou YO

Posledním favoritem recenzentů na Heurece je dětská postel Max-i se zábranou YO. Má boční zábranu proti pádu dítěte na podlahu, která se dá přimontovat na libovolnou stranu postele. Až nebude potřeba, můžete ji zcela sundat – postýlka tak vašemu dítěti vydrží, i když poporoste. Rám postele byl vyroben z masivního borovicového dřeva. Postel můžete mít bez povrchové úpravy, natřenou bezbarvým ekologickým lakem nebo v několika barevných variantách. Stabilní a pevné lůžko prodejce dodává včetně laťového roštu. K posteli si můžete zvlášť dokoupit zásuvky, matrace a další doplňky.

Klidný spánek pro lepší rána

Zásadním bodem při výběru dětské postele je zaručení stability a bezpečnosti. Bočnice, zakulacené rohy a nezávadný materiál by měly být prvními kritérii výběru. Následně se zajímejte i o úložné prostory, design a také cenu. Kvalitní provedení postýlky přispěje ke zdravému spánku vašich ratolestí. Třeba se pak začnou do peřin i těšit.