Vánoční přípravy: Jak se do nich pustit?

● Začněte generálním úklidem, abyste se zbavili nepotřebných a nevyužitých věcí.

Třeba objevíte nové a nepoužité, které by někde našly nový domov, a vy tak přidáte pár korun do vánočního rozpočtu. Nalaďte se na úklid koledami a pusťte se do toho v souladu s přírodou, budete mít lepší pocit a leckdy i použitím přírodních prostředků, jako jsou ocet a jedlá soda, ušetříte. Šetrné prostředky na úklid na bázi octa zakoupíte v dm drogerii, stejně jako například velké balení jedlé sody, která dokáže s úklidem zázraky.

● Promyslete, kolik druhů cukroví napečete, a nakupte suroviny v akci.

Vsaďte na kvalitu raději než na kvantitu. Upečte si přiměřené množství cukroví, které zvládnete spotřebovat a nebudete ho muset mrazit nebo rozdávat. Už jste zkoušeli vanilkové rohlíčky s bio bourbonskou vanilkou? Inspirujte se přísadami na pečení cukroví v dm a objednejte vše z pohodlí domova.

Vyrazte do přírody a nasbírejte si dekorace.

Inspiraci se meze nekladou! Šišky, větvičky, šípky, ořechy a sušené květy vám provoní domov, zkuste letošní Vánoce s dotekem přírody. Tyto dekorace vás nic nestojí. Podnikněte s rodinou výlet. A schválně, kdo bude mít nejhezčí úlovky?

● Sepište si seznam lidí, které chcete obdarovat a rozpočet, který máte k dispozici.

Můžete využít na nákupy akci Black Friday, která je 25. listopadu.

Dárky pro ženy

Ženu samozřejmě potěší něco voňavého, přírodního, něco pro krásu. Prozkoumejte osvědčené vánoční dárky pro ženy a dodejte tomu DIY šmrnc. Zkuste třeba vlastnoručně vyrobit vonné svíčky.

Tip na DIY dárek pro ženu: Svíčka z lisovaných květin.

Výroba tohoto dárku je levná a kupodivu i relaxační aktivita. A každá žena ocení tu práci, kterou si s tím dáte.

Potřebujete: vysokou kulatou svíčku, lisované květiny (objednejte na internetu nebo si je natrhejte sami), čajovou svíčku, zápalky a malý štětec.

Postup: Zapalte čajovou svíčku. Roztavte vosk kolem knotu, poslouží jako „lepidlo“. Poté položte na vysokou svíčku květinu, namočte štětec do vosku a natřete květinu tak, aby přilnula ke svíčce. Pokračujte, dokud nebudou všechny květiny na svíčce. Nechte zaschnout všechen vosk, aby se zapečetily.

Vánoční dárky pro muže

Říká se, že nákupy dárků pro muže jsou trochu složitější. Ale když opět nastražíte uši, snadněji se trefíte do noty. A co mají muži společné? Pravidelnou péči o vousy nebo holení, jídlo a „moc neutrácím za kosmetiku“.

Objevte vánoční dárky pro muže v dm a klidně letos vsaďte na to, že láska prochází žaludkem.

Tip na DIY dárek pro muže: Horká čokoláda na špejli

Podělte se o Vánocích o trochu tepla a čokolády. Tento DIY dárek moc nestojí, ale rozhodně zahřeje u srdíčka a uspokojí mlsné jazýčky. Každou tyčinku pak stačí přidat do šálku teplého mléka nebo vody.

Potřebujete: čokoládu, dřevěné špejle, různé polevy a posypky (např. mleté ořechy, kokos, sušené ovoce), formu na ledové kostky a ozdobnou fólii.

Postup: Vybrané polevy a sypké přísady vložte na dno formy na led. Pozvolna rozpusťte čokoládu v parní lázni. Rozpuštěnou čokoládu rovnoměrně vlijte do zásobníku na led. Do každého čtverce přidejte špejli. Vložte zásobník do lednice na noc. Druhý den vyndejte každou čokoládovou tyčinku a zabalte je jednotlivě do fólie.

Dodejte dárkům osobní nádech a ušetřete

Místo toho, abyste podlehli tlaku na koupi „dokonalého dárku“ pro všechny, dejte si povolení přemýšlet jinak. Nasaďte si tedy kreativní klobouk a pusťte se do vyrábění.

Zakoupené předměty propojte se svými kutilskými schopnostmi. A v tomto stylu pokračujte i s balením dárků. Ze starých novin a časopisů vytvořte vlastní balicí papír a tašky. Dozdobte dekoracemi z přírodních materiálů a visačky vyrobte ze starých listů knih.

A jak to vidíte vy? Zkusíte si doma zřídit svou vánoční řemeslnou stanici a vymyslíte vlastní DIY dárky?