Uchovejte si ve své ložnici hřejivou atmosféru svěžího léta, které se už pomalu barví do sytých tónů podzimu. Díky přírodním materiálům a dokonale sladěným odstínům vtisknete svému domovu tu správnou náladu, která bude balzámem pro unavenou mysl. Ložní povlečení i další bytový textil se zase stanou hebkým útočištěm pro tělo, které volá po odpočinku.

Ložnici kraluje zelená

Zelená barva uklidňuje, napomáhá regeneraci a načerpání nové síly. Tmavší tóny interiér zútulňují a působí luxusním dojmem. Pokud zvolíte správnou kombinaci jednotlivých odstínů, vykouzlíte ze své ložnice noblesní oázu klidu. Zelené tóny si skvěle rozumí s krémovou, béžovou i odstíny hnědé. Wow efektu s nádechem glamour stylu docílíte v kombinaci se zlatými doplňky.

Náročný den? Nechte se obejmout přírodou

Základním kritériem při volbě bytového textilu by měl být jednoznačně kvalitní přírodní materiál. „Bavlněné povlečení, ať už se jedná o hladkou bavlnu, krep, flanel, damašek či luxusní satén, je určitě nejrozšířenějším typem ložního prádla. Čím dál větší oblibě se však těší také povlečení z bambusového nebo eukalyptového vlákna neboli lyocellu,“ popisuje možnosti Martina Matějovská, obchodní ředitelka společnosti Matějovský, tradičního českého výrobce ložního povlečení a bytového textilu. Jedním z nejoblíbenějších materiálů pro chladnější měsíce je flanel. „Prémiový flanel je přírodní materiál vyrobený z 100% bavlny, tkaný v hustém počtu nití v keprové vazbě. Stejně jako u flanelu deluxe je povrch speciálně upraven počesáním, ale díky odlišné vazbě tkaniny je povrch prémiového flanelu ještě jemnější, na omak je téměř sametový," vysvětluje Martina Matějovská.

Extravagance versus umírněnost

Je vám bližší jednoduchý a čistý styl, v němž však čas od času dáte vyniknout i extravagantnějšímu kousku? Nechte ve své ložnici zazářit atraktivní podzimní vzory, které v sobě nesou paletu hřejivých odstínů babího léta i něžnou melancholii ranní mlhy. Chcete se držet svého oblíbeného minimalismu? Pak se spolehněte na nadýchané peřiny, kvalitní povlečení v tlumených přírodních barvách a dostatek polštářků. Atmosféru snadno doladíte příjemným osvětlením a nezapomínejte ani na svíčky.

Náš tip: Zaostřeno na ložnice: Nejlepší povlečení na zimu

Hebké radosti

Podzimní nezbytností, díky které dotáhnete pocit pohodlí k dokonalosti, je hřejivá a hebká deka, kterou si vezmete do zimní zahrady, do oblíbeného křesla nebo večer ke krbu, když si se svou drahou polovičkou dopřejete skleničku vína a chvilku pro sebe.

Sezónní motivy se mohou s lehkostí prolínat celým interiérem. „Výrobky napříč jednotlivými kolekcemi se mezi sebou dají ladně kombinovat. Od povlečení, přes dekorační povlaky až po kuchyňské utěrky. Obrazy na bavlněném plátně jsou už jen pomyslnou designovou tečkou. Krásné bydlení je především radost,“ dodává Martina Matějovská.

Jaké jsou vaše nejoblíbenější podzimní dekorace?