Zdroje: jidlo.cz, idnes.cz, toprecepty.cz

Ke kuřecímu či hovězímu vývaru bezesporu patří játrové knedlíčky. Oblíbená pochoutka se dá připravit z různých druhů jater, od drůbežích, hovězích, až po vepřová.

Játrové knedlíčky uměly skvěle již naše babičky a své recepty předávaly dál z generace na generaci.

Jistě i ve vaší domácnosti koluje rodinný klenot v podobě receptu na oblíbenou pochoutku, znáte ale verzi od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha?

Co budete potřebovat:

* misku drůbežích jater

* cibuli

* česnek (2 stroužky)

* sůl

* pepř

* majoránku

* 1 vejce

* strouhanku

* hladkou mouku

Postup:

Tyčovým mixérem rozmixujte játra na jemnou pastu, kterou následně osolte, opepřete a přidejte rozdrcený česnek. Směs pak zahustíte trochou strouhanky a hladké mouky. S moukou ovšem buďte opatrní, funguje sice jako skvělé pojidlo, ale pokud se to s ní přežene, chuť knedlíčků se zkazí.

"S moukou opatrně, když to přeženete, tak je to strašně hnusný," varuje Zdeněk Pohlreich.

Jako další krok si osmahněte na pánvičce dozlatova cibuli, kterou přimíchejte do již dochucené směsi jater. Na závěr přidejte ještě trochu majoránky a vejce.

Tip od šéfkuchaře: "Někdy je na množství jater jedno vejce moc a hmota na knedlíčky by byla příliš tekutá. Proto si vejce předem rozšlehejte a z misky jej přidejte jen část," radí Pohlreich.

Ze vzniklé hmoty tvarujte kuličky a vařte je buďto v hotovém vývaru, nebo zvlášť ve vodě a nabídněte strávníkům u stolu, aby si každý nabral podle libosti. Přejeme dobrou chuť!