Zdroje: YouTube.com, toprecepty.cz, prozeny.cz

Během přípravy cukroví, ať už toho pečeného, tak toho nepečeného, se čas od času pracuje s dobře známými cukrovinkami. Snad každý už alespoň jednou ochutnal například tatrankové kuličky obalované v kokosu či medové kuličky z nadrcených piškotů. Už ale jen málokdo ví o dokonalých margotových kolečkách, které jsou sice poměrně netradičním cukrovím, ale zato nabízejí dokonalý chuťový zážitek.

Cukroví ze sušenek

Všehovšudy se nejrůznější sušenky, tyčinky a oplatky používají hlavně na nepečené cukroví, neboť značně usnadňují práci. Stačí je jen rozdrtit, následně smíchat s máslem a několika málo dalšími komponenty, vytvarovat z nich kuličky a je hotovo. Pak už stačí dát kuličky kvůli obsaženému máslu na pár hodin do chladu zatuhnout a můžete je servírovat.

Známé cukrovinky z obchodu lze ale použít i do krémů, s pomocí kterých můžete spojit slepované cukroví. Takový krém z tyčinky Margot potěší všechny milovníky kokosu a čokolády a je zároveň skvělou alternativou poměrně všedních máslových a pudinkových krémů.

Margotová kolečka

Máte-li v oblibě slepované cukroví a navíc se můžete utlouct po čokoládě a kokosu, pak jsou pro vás margotová kolečka tím pravým. Jsou jednoduchá ja přípravu, krásně voní a ještě lépe chutnají. Jakmile je jednou vyzkoušíte, rozhodně si recept založíte i na další Vánoce.

V míse smíchejte 300 gramů hladké mouky s 80 gramy moučkového cukru. Přidejte také 1 sáček vanilkového cukru, kůru z 1 citronu a špetku soli. Všechno dohromady promíchejte.

Pak do suché směsi přidejte 3 žloutky a 200 gramů změklého másla. Směs nejdříve propracujte vařečkou, po chvíli ale vařečku vyměňte za ruce a vytvořte hladké pevné těsto. Zabalte jej do potravinářské fólie a dejte odpočinou do chladničky alespoň na 1 hodinu.

Pak těsto vyndejte, na lehce pomoučeném válu jej rozválejte tak, aby bylo vysoké zhruba 0,5 centimetru, a s pomocí kulatého vykrajovátka z něj vykrajujte jednotlivá kolečka. Ta přemístěte na pečícím papírem vyložený plech a dejte je péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na zhruba 10 až 12 minut. Po upečení nechte kolečka vychladnout.

Margotový krém

Až kolečka vychladnou, je nejvyšší čas je spojit margotovým krémem. Do čisté mísy si nastrouhejte 90 gramů tyčinky Margot a smíchejte je se 2 lžícemi moučkového cukru. Přidejte 2 lžíce rumu a 100 gramů změklého másla. Všechno dohromady dobře rozmíchejte, aby vznikl krém. Hotovým krémem spojujte vždy 2 kolečka k sobě.

V úplném závěru si ve vodní lázni rozpusťte 100 gramů mléčné čokolády s asi 1 lžicí másla a v čokoládě namočte jednu stranu koleček. Tu pak posypte trochou drcených vlašských ořechů. Nechte čokoládu zatuhnout a pak už margotová kolečka přemístěte do nádoby vhodné ke skladování cukroví. Margotová kolečka udržujte v chladu.

Ze známé kokosové pochoutky můžete vytvořit i margotové košíčky. Jak na to, se podívejte ve videu:

Zdroj: Youtube