Vymýšlet každý den večeři je otrava a časem se nápady vyčerpají. Vyzkoušejte bleskovou večeři z jedné pánve s kuřecím masem. Zaručujeme, že se po ní jen zapráší. Navíc se jedná o zdravou pochoutku.
Ne vždy se nám chce po celém dni v práci stát dlouho u plotny. Navíc nápady, co zrovna uvařit, se stále ztenčují. Zavděčit se všem strávníkům v domácnosti také není zrovna jednoduchý úkol. Naštěstí existují pokrmy, které zaručují úspěch u všech bez rozdílu, zaberou jen chvilku, a ještě k tomu jsou zdravé a nevšední.
Trik se škrabkou pro lepší chuť
Zeleninu jsme většinou zvyklí strouhat na jemném nebo hrubém struhadle. Existují ale i speciální škrabky na zeleninu, které se dají koupit téměř ve všech kuchyňských potřebách, manipulace je s nimi úplně stejná jako s normální škrabkou, ale sami uvidíte, že pokrm díky nim získá zase o něco hezčí podobu a intenzivnější chuť.
Brambory nastrouhejte speciální škrabkou na nudličky.
Připravte si brambory
Vyzkoušejte skvělý recept na kuře s bramborem, ovšem pozor, od klasiky má tento pokrm daleko. Připravte si dvě oloupané brambory. Nejlépe se na takový recept hodí ty s červenou slupkou a přílohové brambory. Nastrouhejte je pomocí škrabky na zeleninu. Vzniknou vám tenké nudličky. Ty vložte do mísy, zalijte studenou vodou a nechte odpočinout.
Když koupíte celé kuře a rozdělíte na jednotlivé porce, ušetříte.
Kuřecí prsíčka na nudličky
Mezitím si připravte kuře. V tomto receptu využijete kuřecí prsa, ty buď můžete koupit samostatně, v případě, že byste chtěli ušetřit nějakou korunu, je dobré koupit celé kuře, to rozporcovat a ostatní části zamrazit.
Kuřecí prsa opláchněte, osušte utěrkou a nakrájejte na kostičky. Brambory sceďte a vymačkejte z nich přebytečnou vodu, dejte je do větší mísy a rozklepněte k nim jedno vejce, osolte, opepřete a zasypejte jednou lžící hladké mouky. Bramborovou směs dobře promíchejte a přidejte do mísy i kuřecí kousky.
Šup s tím na jednu pánev
Připravte si nepřilnavou pánev a nechte na ní rozpálit lžíci oleje. Z olejů se na smažení nejlépe hodí řepkový. Olivový použijte spíše do salátů, stejně jako za studena lisovaný slunečnicový. Možná vás to překvapí, ale ani ten není na smažení vhodný.
Jestli preferujete máslovou chuť, použijte máslo přepuštěné. Klasické by se vám lehce přepálilo. Jakmile je pánev rozehřátá, rozprostřete na ni bramborovou směs s kuřecím masem. přiklopte pokličkou a nechte pánev dělat svou práci.
Na výběru oleje záleží. Vhodný na smažení je řepkový.
Sýrový kabátek a salát
Zbývá už jen připravit suroviny na sýrový kabátek a osvěžující salát. Nastrouhejte si 100 gramů mozzarelly a vyndejte z lednice dva plátky cheddaru. Pomocí talíře, tak jak vidíte na videu, bramborovou placku otočte, nahoru nasypejte mozzarellu a rozprostřete cheddar. Můžete však klidně použít i levný a u nás oblíbený eidam.
Zapékejte ještě deset minut. Mezitím si z jedné nastrouhané mrkve, dvou nakrájených okurek, půlky mladého zelí nakrájeného na tenké nudličky a svazku petrželky připravte osvěžující salát. Dolaďte jej jednou polévkovou lžící jogurtu a majonézy, nechte vychladit a podávejte spolu s bramborovo-kuřecí pánví.
Zdroje: www.youtube.com, www.svetplodu.cz