Během procesu hubnutí je vždy nejtěžší zhubnout a vytvarovat partie břicha. Nikdy to však nevzdávejte! Protože krásné a pevné bříško bude vaší chloubou. Na břichu prostě zůstává poslední tuk, který pro netrpělivé není jednoduché zhubnout.

Berte hubnutí jako zábavu!

Nic není nemožné a zažijete mnoho legrace, když budete i hubnutí brát s humorem. A ještě si pochutnáte na skvělých dobrotách. Důležité je změnit dosavadní jídelníček a začít se dostatečně hýbat. Věřte, že si na tom „ujedete“. V případě, že máte nadváhu nebo dokonce obezitu, měli byste nejprve pozvolna zhubnout na správnou váhu vašeho těla a teprve potom začít pracovat na krásném bříšku.

Naučte své tělo správně jíst

Jestli chcete opravdu zhubnout břicho, jezte pravidelně a v přiměřených porcích. Platí stará známá poučka, jíst spíše méně a častěji. Omezte nebo úplně vylučte konzumaci příliš tučných a sladkých potravin, veškeré uzeniny, bílé pečivo a sladké nápoje. Dopřejte si raději v dostatečné míře ovoce a zeleninu, celozrnné potraviny, kvalitní libové maso, ryby, mořské plody a dostatečně pijte. Den začněte snídaní a poslední jídlo, které by mělo být lehčí, si dejte dvě až tři hodiny před spaním.

Luštěniny startují usazené tuky

S redukcí nebezpečného tuku na břiše vám budou dobrým pomocníkem obyčejné fazole. Kdysi to potvrdily i výzkumy s laboratorními krysami. Když dostávaly pravidelný přísun fazolí, odbourávaly tuk výrazně rychleji. Jasný efekt byl patrný už po několika dnech. Fazole totiž skrývají malé tajemství. A tím jsou jejich anti-obézní schopnosti, které zmírňují dopad obezity na chronické nemoci. Skvěle zabrání nárůstu váhy a akumulaci tuků na problematických místech.

Grapefruit je jako blahodárné Slunce

Létem vonící citrus je opravu takovým malým lázeňským pobytem. Obsahuje totiž obrovské množství zdraví prospěšných látek. Od vitaminu C přes hořčík, vápník, draslík, železo až po betakaroten. Za osvěžující hořkou příchuť grepu může antioxidant naringenin – flavonoid. Ten je vlastně při hubnutí pro radost, protože jej úžasně podporuje, a navíc dokonale startuje zdraví. Grapefruitová jadérka nikdy nevyhazujte, protože působí jako účinné přírodní antibiotikum. A zásadní je fakt, že pravidelným pojídáním grepu můžete výrazně snížit hladinu cukru v krvi a zmírnit uvolňování inzulínu. Tělo tak bude čerpat velké množství energie z uložených tuků.

Rýže přijde k chuti, uspokojí a nezatíží

Vyměňte bílou rýži za hnědou, budete mile překvapeni. Dostanete tak do těla vlákninu, která vám dodá pocit sytosti. Časem vás opustí dokonce i zrádné chutě na pamlsky. Tento druh rýže totiž obsahuje velké množství proteinu, který se značně podílí na tvorbě svalstva. Vitamin B zase napomáhá redukci váhy. A důležitý benefit? Celozrnná hnědá rýže podporuje správné zažívání, což je pro hubnutí naprosto ideální. Je to díky obsaženému manganu, který výborně syntetizuje tělesný tuk.

Dejte si na start dne banán

I sladké ovoce, kterým banány bezesporu jsou, vám mohou pomoci ve snižování tělesného tuku. Především velké množství vlákniny a škroby působí pocit zasycení. Obsažený pektin zase zrychluje trávení. Dejte přednost spíše zelenějším banánům, protože obsahují méně cukru. A důležité doporučení? Zařaďte je do jídelníčku spíše v první polovině dne.

Každý den alespoň jedno rajče

Nejenže jsou rajčata plná vitamínů a vlákniny, ale obsahují velmi nízký počet kalorií. Týká se to každého druhu, kterých je nespočet. Minerály, jako jsou zinek a selen, vysílají do mozku signál, že je tělo dostatečně najezené.

Ocet úspěšně likviduje tuky

Každý den postačí, když tělu dopřejete alespoň dvě polévkové lžíce jablečného octa. Ve formě jídla či nápoje. Kyselina octová totiž aktivuje látky, které snižují procenta tělesného tuku, a to právě toho na břiše. Také bezvadně redukuje hladinu triglyceridů v krvi. Když budete ocet užívat pravidelně, zlepší se vaše trávení a zrychlí se metabolismus.

Zdroje: www.aazdravi.cz, www.pikant.cz, www.nehubnu.cz