Zdroj: vitalitis.cz, vitalitis.cz, doktor Mark Sircus, dietolog Beth Czerwony

Co říkáte spojení těchto dvou ingrediencí?

Není na škodu vědět, že jablečný ocet a jedlá soda mají sice odlišné pH, avšak kombinace těchto ingrediencí neuškodí, naopak často pomáhá! Má totiž skvělý alkalizační účinek. Říká se, že jablečný ocet je pramenem zdraví a krásy! Je bohatý na vitaminy A a B, mastné kyseliny, draslík, zinek, síru a železo. Díky vysokému množství síry také pročisťuje organismus. Má i vzácnou vlastnost – je močopudný a pomáhá tělu s odbouráváním přebytečné vody. Dalším jeho přínosem je schopnost snižování hladiny špatného cholesterolu. Výživoví specialisté jej doporučují jako zdravotní tonikum na mnoho zdravotních problémů.

Jak si vzácný nápoj připravit?

Není nic jednoduššího, než vzít sklenku teplé vody a přidat do ní 1 lžíci jablečného octa a špetku jedlé sody. Pak už stačí jen vše důkladně promíchat.

Jak a kdy užívat?

Začněte ráno na lačno a během dne 3 hodiny před jídlem. Doporučuje se pít maximálně 3 sklenice denně. Budete mile překvapení, že vám bude příjemně klesat hmotnost a ještě více oceníte příval životní energie. V každém případě udělejte po několika týdnech přestávku.

Co všechno ovlivňuje a proč je tak prospěšný?

Určitě budete konzumovat více tekutin. Zvolte nejlépe obyčejnou vodu či bylinný čaj. Zabráníte tak dehydrataci těla, která má za následek mnoho zdravotních problémů.

Protože nápoj z jablečného octa a jedlé sody obsahuje živiny a enzymy, bude váš organismus lépe trávit snězené potraviny.

Které zdravotní nesnáze vyladí?

Artritida a bolest

Zvýšený pitný režim a alkalizující povaha nápoje napomůže zlepšení nepříjemné artritidy a zmenší mnoho bolestí v těle.

Kožní problémy

Trápí vás akné? Vaše pokožka je suchá či drsná? Dočkáte se příjemné změny. Často jsou kožní problémy vyvolány kyselým systémem a dehydratací. A skvěle si poradí i s kožními mykózami!

Trávicí potíže

Trpíte pálením žáhy či poruchou trávení? Zcela jistě se vám také uleví, protože jedlá soda neutralizuje žaludeční šťávy.

Alergie a studené příznaky

Tonikum má vliv na vyladění mnohých alergií a třeba i kopřivky. Buď zmizí nebo se alespoň zmírní. Skvěle působí též na zlepšení stavu při bolestech v krku, rýmě a kašli.

Mykózy nehtů

A skvěle si poradí i s mykózami! Jablečný ocet ničí přirozené prostředí, ve kterém se plísně množí, a proto je skvělou možností, jak s mykózou zatočit. Soda zas neutralizuje a čistí prostředí nehtového lůžka.