Většina nás milovníků psů miluje všechny psí rasy, ale asi bychom měli přiznat, že stejně máme některá plemena raději než jiná. Není to tak, že bychom byli vybíraví, ale zkrátka některá plemena jsou našemu srdci blíž než ta ostatní. S výběrem oblíbeného plemena přicházejí i určité stereotypy a vlastnosti, jež jako majitelé dodržujeme a ony nás zároveň charakterizují. Pojďme se tedy trochu pobavit a zjistit, co o nás naše oblíbené psí plemeno vypovídá.

Zlatý retrívr

Milovníci zlatých retrívrů jsou těmi nejpřátelštějšími lidmi, jaké známe. Dokážou komunikovat s každým typem lidí a vždy se rádi potkávají i s novými lidmi. Jsou to lidé velmi laskaví, otevření a ochotní udělat zvláště pro svou rodinu nebo přátele opravdu maximum.

Dobrman

Ti, kteří by svého domácího mazlíčka – dobrmana nevyměnili za žádného jiného, patří mezi velmi inteligentní osoby, které dokážou chránit ty, které milují. Někdy jsou ostatní lidé schopni je odsoudit za jejich chování, ale stává se to jen proto, že jim dostatečně nerozumí. Některým lidem mohou připadat, že ostatní poněkud zastrašují, ale kdyby je znali lépe, jistě by poznali, že hluboko uvnitř jsou to naprosto milí lidé.

Pudl

Lidé milující pudly se rádi setkávají s novými lidmi. Na oplátku i ostatní vás rádi přijímají. Někteří lidé si mohou myslet, že jsou pro vás pouhý vzduch, ale vy si stejně jejich důvěru nakonec získáte. Může se zdát, že se ostatním nelíbí příliš ani váš styl chůze, ani váš účes, ale vám je to jedno. Vždy víte přesně, kdy je čas na kadeřníka a nenecháte se ničím a nikým rozhodit.

Německá doga

Jako byste si vybírali psa přesně podle své povahy. Stejně jako vaše německá doga, tak i vy jste něžní a laskaví. Bez ohledu na to, s kým se setkáváte, se všemi jednáte se soucitem. Lidé ve vás vidí silného člověka, který se většinou chová tiše.

Mops

Jste stejně rozkošní a plní energie, jako vaši psi. Lidé jsou k vám neskutečně přitahování, protože s vámi nikdy není nuda. Máte hravou a veselou povahu. Jiným dokážete ukázat, že ve vás najdou spřízněného ducha. I když si rádi hrajete, rádi se také mazlíte.

Bostonský teriér

I přes svůj poněkud přísný exteriér jste ve skutečnosti velmi citliví. Jednak snadno navazujete nová přátelství, také jste skvělí posluchači. Lidé se ve vaší společnosti cítí velmi přirozeně, a chápou, že se vám mohou svěřit, neboť vy je vždy přivítáte s úsměvem.

Beagle

Lidé vás znají jako šťastného člověka. Baví vás učit se novým věcem. V životě se zkrátka nenudíte, vždy si totiž dokážete najít něco zajímavého, co vás zabaví. Jelikož vaše zvědavost je až přílišná, můžete se kvůli ní dostat do problémů.

Čivava

Jste velká osobnost, bez ohledu na to, zda jste žena či muž. I když nechcete, můžete být někdy trochu panovační. Když někdo zraní vaše city, budete se bránit a hbitě odrazíte útok. Lidé kolem vás se neradi ocitají v pozici vašich protivníků.

Labradorský retrívr

Pro lidi kolem vás je snadné nechat veškerou ostražitost stranou, protože vaše osobnost je pro ně velmi lákavá. Vy zkrátka neberete život příliš vážně a každý den si užíváte. Lidé vás vidí jako kliďase a pohodáře, rozvážné osoby, které hned tak něco nerozhodí.

Jezevčík

Jste nepředvídatelní. Na tomhle světě není nikdo jiný jako vy. Moc se vám líbí být výjimeční a originální. Jste velmi společenští a vůbec vám nevadí, když se stanete středem pozornosti.

Kavalír King Charles Španěl

Vy zkrátka nechcete ani nedokážete být sami. Osamělost nesnášíte. Nejste plachá osoba, ale jste rezervovaní ve společnosti cizích lidé. Pro ty, které znáte, jste milující osoby, i když jste občas trochu neurotičtí.

Pitbul

Nesoudíte ostatní, protože sami víte, jaké to je být nespravedlivě odsuzováni. Jste jemní, když potřebujete být a tvrdí, když musíte být. Dokážete skvěle odhadnout každou situaci. Jste milovníci, ne bojovníci.

Husky

Narodili jste se jako přirození vůdcové. Jste silní a nemáte problém s tím, ukázat cestu druhým. Vaše silná vůle a nezpochybnitelná rozhodnutí vám dokážou v životě získat vše, co chcete. Všechno zvládnete sami. Jste velmi aktivní. Není znám nikdo z vašeho prostředí, kdo by byl lenoch a povaleč.

Voříšek

Na nic si nehrajete a plně si užíváte života. Rádi jednáte spontánně a nic neplánujete příliš dopředu. Jste ochotni změnit názor, má-li někdo silné argumenty a přesvědčí vás. Máte v sobě něco, co k vám přitahuje ostatní lidi. Máte skvělé schopnosti udělat si snadno přátele mezi jakýmkoli typem lidí.

Corgi

Milujete zábavu, nikdy nezmeškáte žádné pozvání k jídlu a občas umíte být pěkně tvrdohlaví. Ale to jen tehdy, když jste opravdu přesvědčeni o své pravdě. Lidé milují vaši společnost, protože se vedle vás cítí neustále jako byste něco společně oslavovali.

Německý ovčák

Jste velmi chytří a máte atletickou postavu. Nebojíte se žádné tvrdé práce. Protože jste silní a důvěryhodní, lidé na vás často spoléhají. Jste spolehliví, a to na mnoha úrovních. Neradi někde zbůhdarma vysedáváte, máte rádi jasně dané úkoly a věčně jste něčím zaneprázdnění.

Buldok

Jste velmi charizmatičtí a máte klidnou osobnost. Nejste materialisticky založení. Velmi rádi se setkáváte s rodinou a přáteli. Máte skvělý smysl pro humor a naladíte se na stejnou strunu prakticky s kýmkoli. Nenechejte se nikým oklamat. A pozor na vaši občasnou mrzutost.

Dalmatin

Rádi cestujete a toužíte po objevování nových míst a věcí. Život je pro vás dobrodružství a vy se vždy snažíte uskutečnit své sny. Celý svět je pro vás něčím, co toužíte ochutnat a poznat.

Boxer

Humor nacházíte v každé životní situaci. Jste hraví a veselí, a to zvláště mezi svými přáteli. Někdy máte dokonce potíže udržet si vážnou tvář. Všichni vás znají jako šťastného člověka. Neznáte faleš a to co vidíte, to dostanete.

Knírač

Názory ostatních vás nezajímají. Nechápete plaché lidi. Vaše osobnost je odvážná a vy jste plní chuti do života.

Jorkšír

Máte spoustu energie a nechcete se smířit s tím, že by vám měl někdo určovat, co máte dělat. Jste nezkrotní! Jste věrně oddaní těm, na kterých vám záleží. Jednoznačně dáváte přednost společnosti před samotou. Jste otevření, ale změny zkrátka nemusíte.

Rotvajler

Charakterizují vás síla a odolnost. Bohužel mnozí lidé kolem vás předpokládají, že jste uvnitř stejně tak tvrdí, jak navenek vypadáte. Jestliže vás ale lidé blíže poznají, rychle zjistí, že máte jemného ducha a srdce ze zlata.

Border kolie

Jste milující osoby a vaše energie je doslova nekonečná. Nejste z těch, kdo by seděli na gauči a koukali denně hodiny na televizi. Dáváte přednost zábavě a bavíte se rádi. Dáváte přednost práci na něčem, co v životě opravdu chcete. Lidé vás mají rádi pro mnohé vaše vlastnosti. A vy sami jste na své dovednosti náležitě hrdí.