Vypadá sice jako plyšová hračka, ale nedejte se mýlit, tohle plemeno je velice inteligentní. Vaše povely se rychle naučí a bude šťastný, že je může plnit. Rozhodně na něj buďte milí, nemá rád tresty, ani tvrdou výchovu, vaše přání vám splní za milé zacházení.

Velké srdce

Havanský psík je sice malý, ale má obrovské srdce. Patří mezi nejvěrnější psí rasy, na svém majiteli doslova visí a musí ho mít stále nablízku. Není proto dobré ho nechávat dlouho doma samotného, protože příliš trpí steskem. Jinak je to ideální pes do rodiny, který vám vždycky zlepší náladu a donutí vás zvednout se z křesla a jít s ním na procházku.

Rád doma

Má rád společnost, rodinu, ale je šťastný i s manželským párem, kterému už děti vyletěly z hnízda. Bude vám stále nablízku a zapomeňte, že bude žít venku, havanský psík je rád doma v bytě i v domku se zahrádkou, kde se rád proběhne, ale vždy se rád vrátí dovnitř a přitulí se k vám na křesle či gauči.

Veselý přítula

Počítejte s tím, že jeho srst vyžaduje pravidelnou péči, česání, kartáčování i stříhání. Výhodou je i to, že nelíná, takže se nemusíte bát chlupů všude kolem. Dobře se snáší s dětmi i ostatními domácími mazlíčky. Je to přítula, veselý psík, z kterého však nikdy nebude hlídač. Užijete si s ním hodně legrace, zvedne vám náladu a bude vám stále nablízku.

Související články


Zdroje: mujchlupac.cz, iFauna.cz