Beran (21.3. - 20.4.)

Kamenem tohoto znamení zvěrokruhu je heliotrop. Jedná se o velmi starobylý kámen, který byl v minulosti vybrán pro svou předpokládanou schopnost odrážet sluneční světlo a tedy dodávat energii. Pro toto znamení se hodí i kyanit a rubín.

Býk (21.4. - 21.5.)

Býkův kámen je safír. Modrý kámen, odvozený od corydonu, blízkého příbuzného rubínu. Čistí mysl, odstraňuje pocity zmatku a pomáhá dojít ke správnému rozhodnutí. Býkovi by štěstí přinesl i jaspis a smaragd.

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Lidé narození v tomto znamení by měli nosit achát. Používá se od starověku jako amulet a je známý svými barvami v soustředných kruzích, díky nimž je jedinečný a tajemný.

Rak (22.6. - 22.7.)

Ochrannou moc nad tímto znamením má smaragd. Vyznačuje se intenzivní zelenou barvou a představuje trpělivost a bezpodmínečnou lásku.

Lev (23.7. - 22.8.)

Kámen Lva je onyx. S černou a velmi lesklou barvou je považován za duální kámen a v minulosti se předpokládalo, že má negativní důsledky. Právě proto, že v sobě obsahuje protikladné prvky, je to kámen, který představuje velkou rovnováhu.

Panna (23.8. - 22.9.)

Zrozenci v Panně by měli nosit karneol. Jedná se o odrůdu chalcedonu, která díky přítomnosti železa získává červenou barvu. Má krásné podtóny a je považován za mužský i ženský kámen.

Váhy (23.9. - 23.10.)

Kámen zvěrokruhu je růženín. Kámen, který je považován za symbol lásky, vnáší do svého nositele mír a mír. Z tohoto důvodu je dobře spojen s klidným charakterem těch, kteří se narodili ve znamení Vah.

Štír (24.10. - 22.11.)

Vhodným kamenem pro Štíry je beryl, krystal, který se dodává v různých barevných variantách: od žluté přes zlatožlutou až po intenzivně zelenou. V krystaloterapii se používá ke zlepšení koncentrace. Proto je vhodný pro ostré a ostnaté znamení jako je Štír.

Střelec (23.11. - 21.12.)

Jejich kámen je žlutý topaz. Tento kámen, známý pro své blahodárné a dokonce magické vlastnosti, je symbolem skutečného přátelství, věrnosti a naděje, což jsou vlastnosti velmi podobné těm, kteří se narodili ve znamení Střelce.

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Kámen pro všechny Kozorohy je černý turmalín, také známý jako kámen velení. Tento kámen se dobře váže s nadřazeností Kozoroha, za kterou často skrývá svou plachou povahu.

Vodnář (21.1. - 20.2.)

Pro lidi narozené ve znamení Vodnáře je vhodný akvamarín. Pro toto znamení, se kterým sdílí mnoho vlastností, nemůže být vhodnější kámen. Má klidnou a jemnou energii, velmi užitečnou v boji proti stresu a nepříznivým silám.

Ryby (21.2. - 20.3.)

Zrozenci v Rybách by měli mít u sebe ametyst. Je to fialový křemen, používaný v krystaloterapii pro meditaci. Je vhodný pro uklidnění nálad a pro přilákání klidných lidí.


Zdroje: www.paginegialle.it, www.naj.co.uk