Beran (21.3. - 20.4.)

Udržování pořádku a čistoty je pro ženy narozené ve znamení Berana životním stylem. Pokud nejsou čisté a jejich okolí není dokonale vyčištěné a umyté, jejich úroveň stresu dosahuje maxima. I s trochou špíny pod nehty se cítí hrozně. Ženy v Beranu to s čistotou hodně přehánějí, jsou posedlé hygienou. Nejsvatější je pro ně domov, proto vše neustále umývají, leští, čistí a dezinfikují. Tyto ženy také nikdy nepřehlédnou žádné smítko či stopy prachu. Pyšní se také sbírkou těch nejlepších dezinfekčních a úklidových prostředků.

Panna (23.8. - 22.9.)

Jediné, co tyto ženy udrží ve zdraví, je pořádek a čistota. Všechno musí být dokonalé a čisté. Ať už jde o kuchyňskou desku, pracovní stůl nebo je samotné, nesnesou žádný nepořádek ani chaos. Pouhý pohled na kalhoty pohozené na podlaze obrátí jejich svět vzhůru nohama. Ženy narozené ve znamení Panny tak neustále něco přerovnávají, vyklízejí, urovnávají a třídí. Jejich knihovny bývají dokonale srovnané, ve skříni mají oblečení srovnané do komínků a podle barev.

Štír (24.10. - 22.11.)

Ať už si to Štíři připouštějí nebo ne, potřebují ve svém životě pocit kontroly, aby měli pocit, že je vše v pořádku. Tento pocit uplatňují i v případě čistoty. Nemívají doma uspořádané věci, často je nechávají povalovat tam, kde není jejich místo, ale to Štírům nevadí. Důležité pro ně je, že mají doma čisto. Proto je často uvidíte vášnivě drhnout podlahu, čistit spáry mezi dlaždičkami kartáčkem na zuby, pečlivě utírat prach z každé poličky. Ženy narozené ve znamení Štíra také velmi pečlivě ošetřují pokojové rostliny, pravidelně jim omývají listy, nesnesou, aby na nich ulpěl prach.

Související články

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Kozorohové jsou ve svém přístupu velmi pečliví a organizovaní. Chtějí mít vše naplánované, preferují také minimalistický životní styl s minimem věcí, které jsou naprosto zásadní. Proto dodržují čistý a systematický režim. Stane se však, že mívají rozházené věci po bytě. Je to dáno tím, že příliš hodně pracují a tento nepořádek pojmenovávají jako nepořádek pracovní. Ten je nikterak nestresuje. Důležité je, že koberec pod tunou lejster je vysátý a podlaha vytřená. Kozoroh také nesnáší špinavou kuchyň, je to místo, které musí být vždy čisté a nádobí umyté a uklizené.


Zdroje: www.pinkvilla.com, www.bing.com