Beran (21.3. - 20.4.)
Paprička Habanero
Beran miluje výzvy a musí si neustále dokazovat, jak je silný. Vhodnou zeleninou pro něj paprička Habanero. Tahle super pikantní paprika je pro něj velkou výzvou a dobrodružství, které tak miluje. Ideálním pokrmem je guláš s pálivou paprikou.
Býk (21.4. - 21.5.)
Sladké brambory
Tyto hlízy jsou uklidňující, zemité, uspokojující duši a hlavně lahodné. Prostě to pravé pro Býkův charakter. Připravte si je smažené nebo zapečené v troubě.
Blíženci (22.5. - 21.6.)
Růžičková kapusta
Lidé ve znamení Blíženců mají spoustu vrstev, proto je někdy těžké přijít jim na kloub. Chutnat jim proto bude růžičková kapusta. Zkuste ji třeba s balzamikovým octem a medem.
Rak (22.6. - 22.7.)
Krémová kukuřice
Rak je citlivá duše a rozplývá se ve svých emocích. Stejně se bude rozplývat kukuřice, když ji připraví jako krémovou kukuřičnou kaši. Ohromně si na ni pochutnáte.
Související články
Lev (23.7. - 22.8.)
Ředkev
Tito lidé pro svůj život potřebují hodně síly a zdraví. Vše potřebné jim dodá opomíjená ředkev. Na mnoha zahradách je vzácností. Lev by ji měl konzumovat v salátu se spoustou další zeleniny.
Panna (23.8. - 22.9.)
Květák
Lidé narození ve znamení Panny zbožňují dokonalé věci a chytré lidi. Dokonalý je pro ně květák, který tolik připomíná lidský mozek. Měli by ho tentokrát vyzkoušet pečený v troubě.
Váhy (23.9. - 23.10.)
Kapusta
Život je o rovnováze, tvrdí Váhy. Občas snědí něco nezdravého a občas něco zdravého, třeba zelené smoothie k snídani a pizzu k večeři. Kapusta jim může nahradit obojí, třeba jako ingredience na pizzu s česnekem a olejem.
Štír (24.10. - 22.11.)
Lilek
Žádná zelenina není tak nepochopená jako lilek. Žádné znamení není tak nepochopené jako Štír. Lidé zrozeni v tomto znamení by si ho měli dopřávat co nejčastěji, s rajčatovou omáčkou a parmezánem.
Střelec (23.11. - 21.12.)
Rebarbora
Tahle zajímavá zelenina, která se u nás používá spíš ve sladké kuchyni není vždy k dispozici, stejně jako lidé narození ve Střelci. Místo sladkého koláče by měli zkusit třeba rebarborovo-ananasovou salsu, která se podává s rybami.
Kozoroh (22.12. - 20.1.)
Artyčok
Jistě, příprava artyčoku vyžaduje spoustu úsilí, ale nakonec veškerá práce stojí za to. Takhle Kozoroh přistupuje ke své práci a k životu. Nejlepší pokrm pro něj jsou zapečené artyčoky.
Vodnář (21.1. - 20.2.)
Celer
Lidé narození ve Vodnáři by neměli být překvapeni, že právě celer je jejich vhodnou zeleninou. Je něm totiž tolik vody, kolik Vodnář potřebuje k životu. Celerový džus je lahoda. Může si ho však připravit i pečený v troubě s dijonskou omáčkou.
Ryby (21.2. - 20.3.)
Cuketa
Stejně jako zrozenci v Rybě, i cuketa je jemná a rychle absorbuje chutě svého okolí. Stejně jako lidé narození ve znamení Ryb jsou extrémně empatičtí a citliví na vše, co se děje kolem. Výborná je pikantní restovaná cuketa.
Zdroje: thekitchn.com, Teen Vogue