Pokud milujete bramboráky a kuřecí maso, pak je tento pokrm právě pro vás! Kombinace těchto dvou jídel má ty správné grády. Mnohdy se stává, že zrovna s několika málo ingrediencemi a lehkou přípravou vznikají ty nejlepší pokrmy, přičemž tento není výjimkou.

Trik se škrabkou

Říkáte si, jaký trik se škrabkou na zeleninu může být spojený s bramborákem plněným kuřecím masem? Určitě to netkví v tom, jak správně bramboru oloupat. Škrabku na zeleninu totiž můžete použít i namísto struhadla.

Přesvědčte se sami ve videu, kde je trik názorně předveden:

Zdroj: Youtube

Postup na plněný bramborák

Na tento recept budete potřebovat 600 g kuřecích prsou, 2 větší brambory, 100 g sýru, 200 g mouky, 4 vajíčka, sůl, pepř, majoránku, stroužek česneku a olej. Nejdříve si oloupejte brambory a poté je nastrouhejte nahrubo. Nastrouhané brambory osolte, opepřete, přidejte majoránku, prolisovaný česnek a vše smíchejte dohromady. V druhé misce rozšlehejte vajíčka a do třetí misky nasypte mouku.

Kuřecí prsa podélně nařízněte, aby vám z nich vznikly jednotlivé kapsy, které naplňte sýrem. Poté naplněná kuřecí prsa obalte v mouce a následně v rozšlehaných vajíčkách. Na rozehřátou pánev s olejem dejte vrstvu bramborového těsta, na kterou vložte obalené prso a nakonec přikryjte další vrstvou těsta. Smažte z obou stran dozlatova.

Je libo omáčka?

Hotový plněný bramborák můžete polít omáčkou ze zahuštěného vývaru. Stačí vývar prohřát a zahustit špetkou škrobu. Při zahušťování buďte opatrní, aby vám neujela ruka, stačí opravdu trocha.

Kuřecí směs

Namísto velkých kusů prsou můžete udělat i kuřecí směs. Nakrájejte kuřecí prsa na malé kostičky a spolu s najemno nakrájenou cibulí osmažte. Přidejte kmín a kari, klidně i mletou papriku. Až bude masová směs hotová, můžete dle libosti přidat i nakrájenou červenou papriku nebo rajčata. Postup smažení bramboráku s masovou směsí je pak stejný jako s celým plátkem kuřecího prsa.

Rychle hotové kuřecí

Na plněný bramborák byste mohli použít teoreticky jakýkoliv druh masa, avšak kuřecí maso má obrovskou výhodu v tom, že je jednak s bramborákem velmi chutný a také potřebuje mnohem kratší dobu na to, aby bylo správně propečené. Proto dejte raději přednost kuřecímu před ostatními.

Zdroje: ctidoma.cz, jimeto.cz