Zdroje: fabiosa.com, pikant.cz, thecafesucrefarine.com

Granátová jablka jsou vzácné exotické plody, které se odjakživa používaly k léčbě mnoha nemocí. Pod svou tuhou slupkou skrývají úžasná rudá zrníčka plná mnoha vitamínů a sladké osvěžující chuti. Není tedy divu, že v mnoha kulturách bylo toto ovoce považováno za pokrm bohů.

Přínosy pro zdraví

Granátová jablka obsahují velmi pestrou škálu živin a přírodních tuků, které jsou blahodárné pro lidské zdraví. Kromě toho jsou skvělým zdrojem minerálů, jako je vápník, draslík a železo. Vaše tělo ocení nejen vysokou dávku taninů či flavonoidů, ale i spoustu vitamínů, především A, B1, B2, B3 a E. A protože jsou semínka velmi bohatá na vlákninu, bezvadně pomáhají i s trávením. A to není naprosto všechno. Pravidelná konzumace tohoto ovoce vám pomůže vyrovnat hladinu krevního tlaku a zároveň podpoří imunitu vašeho těla. A další bonus? Granátové jablko je nízkokalorické, proto se doporučuje i při hubnutí.

Jak se rychle zbavit slupky

Zrnka granátového jablka jsou chutná a křupavá, ale jejich odstranění z dužiny může být otravné a zdlouhavé. Stačí využít osvědčený trik a zjistíte, že se nejedná o nic složitého. A hlavně vás nebude obtěžovat nepříjemné stříkání rudé šťávy po celém okolí.

Co budete potřebovat?

  • granátové jablko
  • misku s vodou
  • malý ostrý nůž
  • sítko

Postup

Nožem zajeďte těsně pod okraj slupky a odřízněte bubáka. Postupně podélně nařízněte na několika místech slupku jablka podobně jako to děláte, když chcete oloupat pomeranč. Nyní si připravte velkou mísu plnou studené vody a jantarové jablíčko do ní vložte. Poté ho v jednotlivých zářezech rozdělte prsty na několik částí. Pak už jen stačí pod vodou jednoduše semínka vylupovat z dužiny.

Oloupaná kůra bude vyplavávat na povrch, protože je velice lehká. Sítkem sesbírejte všechnu kůru, která plave na hladině. Pak semínka rukou ještě promíchejte, aby vyplaval zbytek odpadu, který opět odeberete pomocí sítka a opatrně slijte všechnu vodu do dřezu. Zbavíte se tak i drobnějších kousků kůry.

V tuto chvíli všechna zrnka granátového jablka přesypte do misky a nezbývá už nic jiného než si na něm pochutnat.